Subota, 25 Listopad 2014 17:58

Slavija u drugom poluvremenu pregazila Slavoniju

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

3. HNL - istok - 11. kolo

SLAVIJA – SLAVONIJA 4:1

PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 250, sudac Adžijević (Lipik).

STRIJELCI: 0:1 Golik (10), 1:1 Valentić (51), 2:1 Žuljević (59), Žuljević (61), 4:1 Nikolaš (69)

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Jelčić, Majstorović (81. Tokić), Žuljević (68. M. Peharda), Antunović, Valentić, Šubara, I. Peharda, Abramović, Jakovljević (77. Marčinković). Trener: Dalibor Bognar.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Žafaranić, Golik (83. Novinc), Darmopil (66. Žiška), Jakešević, Plešić, Matanović (82. Zlomislić). Trener: Ninoslav Parmaković.

ŽUTI KARTONI: Majstorović (Slavija), Pavelić, Tomić, Golik, Plešić (Slavonija).

Županijski derbi odigran je po vrlo teškom i natopljenom terenu gdje su se na kraju bolje snašli domaći i vrlo uvjerljivo slavili 4:1. No gledajući kompletnu utakmicu vidjeli smo dva različita poluvremena u kojima su se ekipe Slavije i Slavonije različito ponašale. U prvom je na terenu puno bolja bila momčad gostiju te uz jedan postignuti pogodak još nekoliko puta opasno zaprijetila, a za to vrijeme domaći nisu napravili niti jednu suvislu akciju i niti jednom nisu uputili udarac prema vratima mladog Vasića. U drugom poluvremenu sasvim drugačija slika. Pokazalo se da je jezikova juha trenera Bognara bila opravdana i učinkovita i s druge strane izuzetno dobra kondicijska pripremljenost nogometaša morala je doći do izražaja na jako zahtjevnom terenu natopljenom višednevnom kišom. Bila je to prava rapsodija u plavom gdje su nogometaši Slavonije nemoćno promatrali kako Slavijaši realiziraju svoje prigode te im u nepunih deset minuta zabijaju 3 gola i potpuno okreću utakmicu u svoju korist. Ključni potez bio je pogodak Valentića iz slobodnog udarca u Vasićev kut i nakon toga bilo je jasno da utakmica ide samo u jednom smjeru i bojazni iz tabora gostiju da je Slavija u ovom trenutku puno jača momčad pokazale su se opravdanim. Na asistenciju Valentića, Žuljević pogađa za vodstvo domaćih, a isti igrač je nakon jedne kontre povisio na 3:1. Konačan rezultat postavio je stoper domaćih Nikolaš našavši se nakon jednog prekida u kaznenom prostoru gostiju i na nesebičnu asistenciju Jakovljevića mirno pogađa mrežu gostiju za vrlo vrijedna tri boda i nakon dugo vremena, pjesmu iz svlačionice Slavije.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU S UTAKMICE SLAVIJA - SLAVONIJA