Utorak, 04 Studeni 2014 11:08

Drugi poraz Slavije

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL – istok – 12. kolo  -

 PODRAVINA - SLAVIJA 1:0

 LUDBREG - Igralište Ludbreg, gledatelja 200, sudac Ćosić (Bjelovar), pomoćnici Iveljić (Kamešnica), Kraljić (Čakovec)
STRIJELAC: 1:0 Valjak (88. 11m)

 PODRAVINA: Bendelja, Vađunec, Belovari, Taranek, Valjak, Sabol, Stipanović, Sačer (90. Kvezić), Žmuk (46. Poper), Sabol (61. Novačić), Malec. Trener: Slobodan Sudec.

 SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Ergotić, Jelčić, Majstorović, Antunović, Valentić, Šubara (68. Marčinković), I. Peharda, Abramović, Jakovljević (58. M. Peharda). Trener: Dalibor Bognar.

 ŽUTI KARTONI: Vađunec, Valjak (Podravina), Šubara, Petković, I. Peharda, Nikolaš (Slavija).

 Pleterničani su doživjeli i drugi prvenstveni poraz. Ovoga puta bolji su bili nogometaši Podravine iz Ludbrega. Ovo je tek drugi poraz Slavije, a prvi je bio isto tako minimalan, istim rezultatom bolji je bio Višnjevac, također na gostovanju. Po rezultatu da se zaključiti da je bilo neizvjesno do samoga kraja, a na kraju je presudio jedan dvojbeni kazneni udarac kojega glavni sudac nije vidio niti dosudio po svom nahođenju nego je na intervenciju svoga pomoćnika Iveljića ipak pokazao na najstrožu kaznu nakon što je Nikolaš gradio jednu loptu. Siguran izvođač bio je Valjak i nakon 4 godine u ponovnom susretu ovih klubova donio tri boda istim rezultatom i pogotkom postignutim doslovce u posljednjim minutama. Bila je to prava derbi utakmica u kojoj su se momčadi izmjenjivale u posjedu lopte, napadima i prigodama. Rezultat je mogao biti izraženiji za pobjedu domaćina no ništa čudno ne bi bilo da su se Pleterničani osladili novom pobjedom jer su i jedni i drugi stvorili nekoliko prigoda. Unatoč porazu Slavija je ostala vodeća momčad 3. HNL istok i u iduća 3 kola ima dvije domaće utakmice i doista lijepu prigodu okruniti se titulom jesenskog prvaka. Prva prepreka tome je Bjelovar koji gostuje na stadionu S. Z. Šivo u subotu u 14.30.