Nedjelja, 16 Studeni 2014 09:43

Puno prilika za pobjedu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL istok - 14. kolo  -

 SLAVONIJA – MEĐIMURJE 2:1

 POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Šikić (Županja), pomoćnici Vučko i Lipar.

 STRIJELCI: 1:0 – Žafaranić (39.-11m), 2:0 – Pavelić (71), 2:1 – Vuk (78).

 SLAVONIJA: Bošnjak, Pavelić, (od 73. Parmaković), Jan Neruda, Tomić, Žafaranić, Darmopil, Žiška (od 90. S. Vasić), Marić (od 53. Golik), Jakešević, Plešić, Matanović. Trener Ninoslav Parmaković.

 MEĐIMURJE: Šafarić, Dodlek, Hranilović, Branilović, Mesarić (od 74. Horvat), Novko (od 46. Šimunić), Vuković, Rebrenik, Vuk, Golik, Pintarić (od 88. Šarić). Trener Mario Kovačević.

Susret dviju momčadi s začelja tablice pokazao je dosta dobar nogomet i pomalo je čudno što se ove dvije ekipe nalaze u vrlo teškom položaju na tablici. Gosti su krenuli dosta otvoreno i na početku preuzeli igru, a Slavonija je igrala podređenu ulogu. Gostima inicijativa, Slavoniji prilike. U 10. minuti nakon kornera Slavonije s desne strane lopta se prošetala metar od gol crte do druge stative a nikoga od domaćih igrača da je spremi u mrežu. U 25. minuti nakon kornera s iste strane odlično je skočio Žiška i do lopte dolazi prije vratara gostiju Šafarića i glavom je šalje u mrežu. Međutim sudac Šikić ne priznaje pogodak i to mu je bila velika i jedina greška na utakmici. Nova prilika za Slavoniju je bila u 32. minuti. Tomić se našao sam pred Šafarićem na oko 7-8 metara i zahvaća loptu iz zraka od prve, no Šafarić odlično reagira i odbija je u korner. U 39. minuti Pavelić se borio s tri gostujuća igrača kod kornera na lijevoj strani i uspio se "iskopati" te ušao u kazneni prostor, gdje ga je srušio jedan igrač Međimurja i sudac opravdano dosuđuje kazneni udarac za Slavoniju. Žafaranić je bio precizan i 1:0. Rezime prvog poluvremena gostima igra i inicijativa Slavoniji tri prave prilike.

U drugom poluvremenu gotovo slična situacija Slavonija stvara šanse a gosti nešto preko kontra napada pokušavaju napraviti. U 54. minuti Pavelić je izašao sam pred Šafarića, no ovaj brani a na odbijenu loptu natrčava Žiška i opet ništa. Kontra napad Međimurja u 55. minuti no Bošnjak je bio uspješan i obranio svoj gol. Minutu poslije Žiška u sprintu od oko 40 metara uspijeva pretrčati obranu gostiju, no kada je došao u priliku za postići pogodak očito je nedostajalo snage da se uputi jači šut s 6-7 metara s desne strane, pa je Šafarić bio uspješan u obrani gola. U 71. minuti Slavonija je povećala vodstvo. Slobodan udarac po sredini terena na oko 30 metara od gola Međimurja za Slavoniju izveo je Golik tako da je nabacio loptu pred gol gostiju. Pavelić je pratio let lopte i okrenut leđima golu bio je brži od Šafarića, koji je zakasnio na tu loptu i glavom šalje loptu u gol. U sudaru Pavelića i Šafarića iz igre je morao najbolji igrač Slavonije Mile Pavelić. U 78. minuti nakon što je Slavonija komplicirala pred golom Međimurja u kontra napadu gosti smanjuju rezultat na 2:1. Bošnjak je obranio udarac jednog igrača Međimurja tako da je loptu odbio, a nju je prihvatio Vuk i poslao je s 4 metra u gol. Gosti pokušavaju pritiskom na gol Slavonije izjednačiti rezultat no u tome nemaju uspjeha, a u 87. minuti Darmopil se sam našao na oko 10 metara od Šafarća po sredini i umjesto u mrežu loptu je poslao ravno u Šafarića, pa je i ta prilika Slavonije otišla u nepovrat. Slavonija je dosta teško ali zasluženo pobijedila, no da su iskorištene sve prilike bilo bi to daleko lakše ostvarivo.