Srijeda, 19 Studeni 2014 23:41

Velika pobjeda Slavonije

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

NOGOMETNI KUP HRVATSKE - STARIJI PIONIRI -

SLAVONIJA – OSIJEK 1:1 ( 4:3 ) jed.

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 50. Sudac Menđušić (Vinkovci).

STRIJELCI: 1:0 – Smojvir (16), 1:1 – Barišić (27) jedanaesterci: Smojvir, Zapalac, Bošnjak za Slavoniju, Vladić i Barišić za Osijek.

SLAVONIJA: Mahaček, Janček (od 69. Čuljak), Svoboda, Piščević, Zapalac, Štetić, Bošnjak, Mautner (od 63. Lončar), Smojvir, Pandžić, Gurdon (od 48. Skeledžić). Trener Marko Vujnović.

OSIJEK: Dubrović, Stupar, Zebec (od 36. Vladić), Stanković, Barišić, Jehaj, Brezinšak (od 36. Lozić), Dubravac, Stupar (od 36. Bognar), Brekalo, Zekan. Trener Ronald Grnja.

Stariji pioniri Slavonije zasluženo su pobijedili svoje vršnjake iz Osijeka u vrlo dobroj utakmici po dosta teškom terenu. Učenici trenera Marka Vujnovića bili su bolji tijekom cijele utakmice i bez obzira na težak teren prikazali su igru s dosta kombinatorike te potpuno dominirali terenom, da bi samo jednom uspjeli zatresti mrežu prvoligaša iz Osijeka. Dobru akciju igrača Slavonije zaključio je prizemnim udarcem s desne strane s oko desetak metara Smojvir. Osijek je izjednačio nakon kornera s desne strane, a loptu je pored neoprezne obrane Slavonije glavom poslao u mrežu Barišić. U izvođenju jedanaesteraca igrači Slavonije su šutirali četiri puta i tri puta su igrači bili precizni, a Osijek je iz pet udaraca dva puta postigao pogodak, dok je u tri navrata mladi vratar Slavonije Karlo Mahaček obranio udarce. Mora se istaći da je i kod ostala dva jedanaesterca bio na lopti no klizava lopta mu je pobjegla u mrežu. Slavonija se plasirala u 2. kolo Kupa Hrvatske što je do sada najveći uspjeh mlađih kategorija kluba u povijesti.
Malim pobjednicima osobno je došao čestitati požeški gradonačelnik Vedran Neferović, dok su slavili u Pizzeriji Mama-Mia.