Utorak, 25 Studeni 2014 09:29

Neočekivani poraz Požege

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

RUKOMET MUŠKI: 2 HRL - sjever - 8. kolo  -

 NEXE 2 – POŽEGA 34:28 (12:11)

 NAŠICE – Dvorana OŠ K. Tomislava. Gledatelja 150. Suci Knežević i Tunuković (oba Vrpolje).

 NEXE 2: Razumović, Kovačević, M. Dundović 2, P. Dundović, Popović 13, Pelin, Mrnjavčić 2, Knežić 9, Vulić, E. Vešligaj, Knežević, Čuić, Ivić, L. Vešligaj 8, Seidl, Bolanča. Trener Matej Zrilić.

 POŽEGA: Ćosić, Grgurić 8, Raguž 6, Balenović 3, Blagojević, Tomičić 3, Bubalo, Bešlić, Šimić 3, Đuroković, Didić 3, Soldo, Galić 2. Trener Dario Anić.

 Rukometaši Požege doživjeli su neočekivani poraz u Našicama od druge momčadi Nexe s čak šest pogodaka razlike. Ovaj poraz će sigurno puno utjecati na konačan plasman Požege, koja je ozbiljno "zagrizla" na prvo mjesto i plasman u viši rang. Početak utakmice je pripao igračima Požege, koji su sve do kraja prvog poluvremena imali rezultatsku prednost, ali na odmor se ipak otišlo vodstvom domaćina rezultatom 12:11. Drugo poluvrijeme je pripalo igračima Našica, koji su vrlo brzo došli do prednosti od tri pogotka i duži period utakmice ta razlika se nije bitno mijenjala. U zadnjih desetak minuta utakmice obrana Požege popušta i Nexe dolazi do značajnije razlike od 4-5 pogodaka i utakmicu zaključuju pobjedom od šest pogodaka razlike 34:28. Kod domaćih istakli su se Popović, Knežić i L. Vešligoj, a kod Požege Grgurić i Raguž što je bilo malo da bi se osvojili bodovi.

Koliko je ova utakmica bila značajna za rukometaše Požege, koji imaju cilj osvajanja prvog mjesta i što o njoj i daljnjim koracima kaže trener rukometaša Požege Dario Anić: - Utakmicu u Našicama mogu okarakterizirati kao najlošiju našu igru u posljednje dvije godine. Ona nam je bila vrlo bitna u ostvarenju našeg cilja, a to je osvajanje prvog mjesta na kraju prvenstva. Čak nismo ni krenuli loše i imali smo na početku utakmice vodstvo od 8:4. Nakon toga misleći da je sve gotovo moji igrači su se opustili i nastavak utakmice odigrali dosta slabo, pa je domaćin prvo poluvrijeme uspio riješiti u svoju korist rezultatom 12:11. Očekivao sam da ćemo u drugom poluvremenu "stisnuti" i popraviti igru, no dogodilo se suprotno i ono što kod nas dobro funkcionira, a to je igra u obrani, ona se potpuno raspala. Primili smo čak 22 pogotka u drugom poluvremenu. Naš domaćin ima mladu ekipu i dečki su pošteno zagrizli i to im se na kraju isplatilo. Znam da ekipa može imati slab dan, ali da ovako slabo odigramo utakmicu koja je za nas jako bitna tu nešto nije jasno. Jednostavno bili smo katastrofa. 

Ovo je drugi poraz u prvenstvu koliko će utjecati na željeni plasman?
- Sigurno je da će nam ovaj neplanirani poraz puno otežati ostvariti naš zacrtani plan. Po mom sudu čak četiri ili pet ekipa imaju realne izglede za prvo mjesto. Do kraja jesenskog dijela prvenstva igraju se još tri utakmice. Mi moramo ostvariti sve tri pobjede da bi se u nekoj međusobnoj križaljci između Vidovca, Ivanske, Virovitice i Nove Gradiške najbolje pozicionirali. Biti će tu još iznenađenja, ali mi nismo smjeli ovu utakmicu izgubiti. Nama će daleko teže biti u proljetnom dijelu prvenstva kada igramo utakmicu više u gostima i idemo na nekoliko vrlo teških gostovanja. Ako ne ostvarimo nekoliko pobjeda u gostima teško će se moći ostvariti naš cilj. No ne bih išao tako daleko, jer već u subotu u 19 sati u Grabriku dočekujemo odličnu momčad Nove Gradiške, koja je u gostima pobijedila Vidovec, a kod kuće Brod i Borovo i ima isti broj bodova kao i mi. Moram reći da nam njihova igra duboke zone ne paše, ali morati ćemo pronaći rješenja za njihovu igru i osvojiti dva boda. Ako se to ne bi dogodilo mislim da bi definitivno izgubili sve šanse za prvo mjesto i sezona bi nam propala. Zbog toga će nam biti potrebna pomoć naših navijača i očekujem da će nas doći podržati u subotu u Grabriku.