Petak, 09 Siječanj 2015 11:19

Požega zasluženo na prvom mjestu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRVI DIO PRVENSTVA A-2 KOŠARKAŠE LIGE

 POŽEGA – Analizirajući prvi dio prvenstva u A-2 košarkaškoj ligi gdje je na kraju ekipa Požege zasluženo na prvom mjestu, možemo biti zadovoljni, kažu u klubu.

 - Prije svega treba napomenuti da smo završili na prvom mjestu izgubivši samo jednu utakmicu od direktnog konkurenta KK Belišća i to u produžetcima. Ta utakmica je odigrana pred oko 250 IMG 7682gledalaca i bila je i navijački i igrački zanimljiva iako je naš klub nastupio bez dvojice ponajboljih igrača, naših Brođana, Pezera i Norca. Kada sam spomenuo ovu dvojicu igrača treba reći da su obojica pojačanja kako u igračkom tako i u ljudskom smislu, puno pomažu i savjetima i prenoseći znanje mlađima. Znanja definitivno imaju jer podsjećam Domagoj Norac je bio reprezentativac Hrvatske i igrao je regionalnu ligu, dok je Darko Pezer bio jedan od boljih u KK Brodu, ali i u Slovačkoj gdje je igrao. Tu se vraćam na to iskustvo koje su djelomično prenijeli i na našu ekipu, pa su kraj njih stasali prije svega Ante Čališ koji je postao drugi strijelac lige, ali i neki mladi igrači koji su puno napredovali ove sezone, tu prije svega mislim na Antuna Štivičića, rođ.1997. god. sa zapaženom ulogom u ovom dijelu lige – kaže Nino Abramović, predsjednik KK Požega

 Klub je ove dobre rezultate iskoristio i u povećanju broja djece i rada sa mladima, tako da se ove godine natječu u svim dobnim kategorijama, a u nekima imaju i zapažene rezultate. No najveća briga u klubu svakako je nastavak sezone u drugom dijelu jer ih očekuju odmah u prvom mjesecu igre četiri vrlo jaka protivnika, i to Borovo, Rekord tim, Vukovar, Županja. – Ove četiri utakmice usmjerit će daljnji tijek prvenstva, ali i vidjeti da li plovimo prema kvalifikacijama za 1. Ligu – dodaje Abramović, koji se zahvaljuje i velikoj pomoći publici, koja dolazi u sve većem broju na utakmice i bodri momčad, te medijima koji uredno prate nastupe požeških košarkaša i kada gostuju i kada su domaćini.