Utorak, 13 Siječanj 2015 21:23

Natječu se u državnom prvenstvu i Kupu

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

BICIKLISTIČKI KLUB LUKS RACING TEAM KRENUO S PRIPREMAMA -

POŽEGA - Biciklisti požeškog Biciklističkog kluba Luks racing Team krenuli su sa pripremama za nadolazeću sezonu o brdskom biciklizmu. U sezonu klub ulazi sa ciljevima plasmana među prvih pet biciklističkih klubova koji se natječu u Kupu Hrvatske u Cross Countryu, i sa ciljem osvajanja postolja Nacionalnog prvenstava. - Iako su se i ostali klubovi i pojačali i pripremali naši natjecatelji sa pripremama za sezonu su krenuli početkom mjeseca prosinca prošle godine. Pripreme su određene na osnovu dva vrhunca sezone, i to za Nacionalno prvenstvo u maratonu koje se održava u mjesecu svibnju u Pakracu i na osnovu Nacionalnog prvenstva u Cross Countryu koje se u mjesecu srpnju održava na stazi Dubovac pored Karlovca. Pripreme klub provodi u Požegi i to vježbanjem u teretani Body Art gdje natjecatelji provode bazne pripreme snage, nadalje pripreme se provode i treninzima na otvorenom i to skupnim i pojedinačnim vožnjama i 20141221 132553treninzima – rekao je predsjednik kluba Igor Marač, koji posebno ističe novost ove sezone jer natjecatelji imaju mogućnost treniranja i na biciklističkom trenažeru koji je uz pomoć Luks Bike Shopa dostupan članovima na način da se treninzi provode virtualno na stazama na kojima će natjecatelji ove godine voziti i utrke.

Klub nakon 7 godina postojanja i tri godine organizacije utrka u svjetskom biciklističkom kalendaru ima osnove za jednu od boljih sezona u povijesti postojanja.

Tome će sigurno pridonijeti i ekipiranje teama za sezonu 2015. Jedna od važnih novosti u klubu je da nakon dugih pregovora i finalizacije posla u CAM00059klub je došao vozač, natjecatelj iz Belgije.

- To je natjecatelj Mario Matijević, koji je inače rođen u Požegi, i sa godinu dana odlazi u Belgiju. Tamo se bavi biciklizmom i u jednom trenutku iskazuje želju da vozi i za naš požeški biciklistički klub. Do sad je Mario vozio sa belgijskom licencom i belgijskim međunarodnim kodom, a od sezone 2015. Mario vozi sa belgijskom licencom, hrvatskim međunarodnim kodom i pripadnošću biciklističkom klubu Luks Racing Team. Treba napomenuti da će isti natjecatelj koji je i do sad nastupao na utrkama svjetskog kupa od sad predstavljati na utrkama diljem svijeta i požeški biciklistički klub, a i nacionalnu ekipu na utrkama svjetskog kupa u ciklocrossu i Cross Countryu. Isto tako Mario je i odvezao prvu utrku u dresu požeškog Luks Racing Teama na Nacionalnom prvenstvu u ciklocrossu koje se ovaj vikend održalo u Šibeniku i ostvario je hvale vrijedan rezultat osvojivši mjesto do prvaka Hrvatske u ciklocrossu sa manje od 10 sekundi zaostatka za prvakom Filipom Turkom iz Samobora – kaže Marač.CAM00089

Novost u klubu je i povratak bicikliste Mateja Skuzina u team koji se nakon godinu dana natjecanja u klubu Biker iz Zagreba vraća u klub i treninzima pokazuje želju za što boljim predstavljanjem i sebe i kluba u sezoni 2015.
U klubu je i dalje Bruno Šimčik, koji nakon sezone u kojoj je izbivao iz Hrvatske, nastavlja s treninzima treninzima i svima daje nadu da će u sezoni 2015. vratiti staru slavu i rezultate.

U natjecateljskom dijelu ovim vozačima se pridružuju i mlade snage požeških biciklista u mlađim kategorijama, a to su Mirko Budimlić u kategoriji Početnik koji se i prošle sezone dokazao i na utrkama Kupa Hrvatske i Nacionalnom prvenstvu, zatim Zvonko Pedić u kategoriji Junior koji je isto kao i Mirko prošlu sezonu pokazao volju i predanost treninzima što se očitovalo i vrlo dobrim rezultatima i u Kupu Hrvatske i na Nacionalnom prvenstvu u Crikvenici gdje je klub nastupio.

Njima se pridružuje u ovoj godini i Matej Manović koji je krajem prošle godine pristupio klubu u kategoriji Kadet, i odmah na početku svoje karijere osvaja medalju na međunarodnoj utrci u Banja Luci gdje je nastupio krajem sezone 2014.

U kategoriji Veterani klub predstavlja Krešimir Pavičić koji i uz obaveze i sve nalazi vremena za treninge i postizanje zavidnih rezultata na utrkama Kupa Hrvatske. Moramo naglasiti da je Krešimir preuzeo i stručni rad sa CAM00081mlađim vozačima kluba.

- Uz sve ova nastojanja da se natjecatelji pripreme što bolje za sezonu 2015. klub radi i na organizaciji utrke koja je i ove godine u kalendaru svjetske biciklističke organizacije i koja ima status utrke ranga C2, a koja se u organizaciji našeg kluba održava na stazi Stari fenjeri u Turniću. Mišljenja smo da će uz trud i pripreme koje se provode i na vrijeme i po planu požeški BK Luks Racing Team ovu sezonu opravdati i ulaganja i trud osvajanjem odličja i u Hrvatskoj i van naše zemlja i da će dostojno predstavljati i Požegu i požeški biciklizam – zaključuje Marač.