Utorak, 31 Ožujak 2015 15:46

Uspješan nastup BK Luks Racing Team

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UTRKOM U BRODU POČELA BICIKLISTIČKA SEZONA -

SLAV. BROD - Prošle nedjelju u Slavonskom Brodu je otvorena natjecateljska biciklistička sezona utrkom u Tvrđi u Slav. Brodu na kojoj su nastupili biciklisti požeškog biciklističkog kluba LUKS Racing.

20150329 135737U kategoriji veterani Krešimir Pavičić je u utrci od pet krugova premoćno osvojio prvo mjesto. U isto vrijeme je startala i utrka kategorije Kadet, Mirko Budimlić je startao odlično, upustio se u borbu sa natjecateljem iz Sinja ali u prvom krugu doživljava pad i zaostaje za vodećom grupom. U naredna dva kruga Mirko smanjuje zaostatak ali ne uspijeva doći do postolja i završava utrku na četvrtom mjestu. U istoj kategoriji naš biciklista Nino Pavičić zauzima peto mjesto.

U 13 sati starta glavna utrka na kojoj u utrci kategorije Elite vozi Matej Skuzin koji premoćno osvaja prvo mjesto u najjačoj kategoriji. U isto vrijeme startala je i kategorija Juniora u kojoj je požeški klub predstavljao Zvonko Pedić. Iako novi u ovoj kategoriji, jer je prošle sezone vozio kategoriju Kadet, Zvonko je sustavnim treniranjem i pravilno odrađenim zimskim pripremama pokazao da se može nositi i sa natjecateljima 20150329 152816koji su i duže u toj kategoriji. U utrci od pet krugova Zvonko je tri kruga držao ritam sa dugogodišnjim natjecateljem Matejom Žgalinom, te utrku završava na odličnom drugom mjestu.

- Ovom prvom utrkom, biciklisti požeškog LUKS Racing Teama su opravdali očekivanja i potvrdili dobar zimski rad, a ujedno i provjerili utreniranost pred utrku Kupa Hrvatske i utrku svjetskog biciklističkog kalendara u kategoriji UCI 1 koja se održava za dva tjedna u Puli na stazi u Premanturi, na kojoj će uz hrvatske nastupiti i biciklisti iz ostalih europskih i svjetskih zemalja – istakao je predsjednik kluba Igor Marač.

Tekst: Vladimir Protić Foto: BK Luks racing team