Ponedjeljak, 06 Travanj 2015 10:15

Odličnom igrom podijelili bodove

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL – istok – 21. kolo -

 SLAVIJA - MLADOST Ždralovi   1:1 (0:0)

 PLETERNICA - Stadion S. Z. Šivo, gledatelja 400. Sudac Vučemilović, pomoćnici Novaković i Buček (svi Osijek).

STRIJELCI: 0:1 Ivančić (53), 1:1 Jakovljević (68).

SLAVIJA: Petković, Nikolaš, Ergotić, Jelčić, Majstorović, Žuljević (85. M. Peharda), Antunović, Valentić, Šubara (58. Jakovljević), I. Peharda, Marčinković (67. Tokić). Trener: Dalibor Bognar.

MLADOST: Srbljanović, Kukec, Vrbanić, Golubić (82. Sabljić), Kuprešak, Sučić, Ivančić, Trupac, Renić (79. Ostrman), Kozić, Mlinarić (63. Starčević). Trener: Nikola Papac.

Igrač utakmice: Josip Jakovljević (Slavija).

ŽUTI KARTONI: Jakovljević (Slavija), Mlinarić i Kukec (Mladost).

Pred popunjenim tribinama pleterničkog stadiona, na idealno pripremljenom travnjaku i pod dirigentskom palicom našeg ponajboljeg prvoligaškog suca Ante Vučemilovića-Šimunovića, renomiranog suca s iskustvom vođenja međunarodnih utakmica i utakmicama Lige prvaka, veliki sportski suparnici Slavija i Mladost odigrali su utakmicu na marginama prvoligaškog nogometnog baratanja loptom. Početak utakmice nije sugerirao da će biti previše uzbuđenja, ekipe su oprezno tražile slabu točku i pukotinu u obranama tako da u prvom dijelu možemo izdvojiti tek pokoju prigodu s obje strane. Nakon lijepog proigravanja Sučića, ne gledajući preko glave, Golubić je za malo kratak, Marčinković nakon proigravanja Antunovića ulazi sam u kazneni prostor, ali brzopleto reagira i lopta odlazi preko vrata, a najbolju je imao Žuljević kada je nakon idealnog ubacivanja agilnog Ergotića tukao neometan glavom ravno u gostujućeg vratara. Na otvaranju drugog dijela gosti su poveli nakon jedne lijepe akcije koju je okončao Ivančić oštrim prizemnim udarcem s desne strane kaznenog prostora u dalji kut vratara Petkovića. To je bio okidač za otvoreniju igru gdje su igrači Slavije pod svaku cijenu pokušavali doći do izjednačenja, stvarali prigode i prijetili te istovremeno ostavljali puno prostora za kontranapade gostiju, najčešće preko vrlo raspoloženog hitrog Kuprešaka, te su imali nekoliko vrlo izglednih prigoda za postizanje pogotka i vjerojatno osvajanje tri boda koja bi ih približila na mali korak od dva boda do svog subotnjeg domaćina. Na svoju žalost nisu ih iskoristili, no zato su Pleterničani došli do poravnanja nakon jednog Valentićevog ubacivanja iz kuta, Antunović visoko skače i prenosi loptu na drugu vratnicu gdje se našao Jakovljević i mirno pospremio loptu u mrežu za konačan rezultat i podjelu bodova te isti razmak od pet bodova između dvije najviše rangirane ekipe lige. Niti nakon pogotka uzbuđenja nisu minula, domaći traže drugi pogodak, gosti i dalje opasno prijete. U 76. minuti Slavijaši nisu realizirali jednu lijepu akciju za kojom će sigurno dugo žaliti u kojoj se Jakovljević izborio za jednu loptu, oslobodio se svojih čuvara i odlično poslužio Žuljevića koji dobro šutira u petercu gostiju no vratar Srbljanović se postavlja u maniri vrhunskih malonogometnih vratara te refleksnom obranom donosi bod svojoj momčadi. Doista je prava šteta što su pravila takva pa su ponajbolje momčadi lige osvojile samo bod u ovom derbiju, koji je u potpunosti  ispunio očekivanja gledatelja, jer su nakon ovakve izvedbe svakako obje zaslužile da im se pripišu po tri boda.

Tekst: P. Čuljak Foto: Vanja Protić