Četvrtak, 16 Travanj 2015 12:38

Pavičić završio na 11. mjestu, u juniorima Pedić 8. mjesto

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

LUKS RACING TEAM NA XC UTRCI KAMENJAK ROCKY TRAILS -

 PULA - Protekle subote požeški Biciklistički klub Luks Racing Team je nastupio na utrci svjetskog biciklističkog kalendara koja se bodovala u kategoriji UCI C1. Na utrci su uz mnoga svjetska imena nastupili vozači natjecatelji 20150411 095617iz Požege Krešimir Pavičić, Zvonko Pedić i Mirko Budimlić. Utrka se vozila na Rtu Kamenjak kraj Pule, staza je bila dužine 4.200 metara i vozila se po vrlo teškom i kamenitom terenu.

- Naši vozači su se na novoj i preuređenoj stazi od prošle godine teško snašli samim time jer podloga nije ona na kojoj se trenira i kamenite staze su za naše vozače vrlo, vrlo teške – ističe Igor Marač, predsjednik kluba.
U kategoriji Master 2 natjecatelj Krešimir Pavičić, vozio je 4 kruga, ukupno je bilo 16,4 km utrke po teškom i kamenitom terenu. Krešimir je u utrku krenuo za vodećom skupinom ali sa vremenom se oni odvajaju i Krešimir utrku završava na ukupnom 11. mjestu, a u konkurenciji hrvatskih vozača utrku završava na 8. mjestu i ulazi u bodove za Kup Hrvatske.

Zvonko Pedić je vozio u konkurenciji 22 vozača kategorije Jurnior iz Slovačke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Poljske, Makedonije, Italije, Češke i Hrvatske. Utrka 20150411 125601od 4 kruga u dužini od 16,8 km trajala je 1 sat i 4 minute, za koje je vrijeme pobjednik utrke iz Češke odvezao utrku, a Zvonko Pedić je utrku završio 11,15 minuta iza pobjednika na vrlo dobrom 8. mjestu. Samim tim dobrim rezultatom Zvonko je zauzeo treće mjesto u konkurenciji hrvatskih natjecatelja.

- Nakon glavne utrke kategorije Elite u kojoj su među ostalim nastupili i ovogodišnji pobjednik Cape Epica i olimpijski pobjednik Jaroslav Kulhavy, te pobjednica svjetskog kupa Tanja Žakelj u 16 sati startao je naš najmlađi natjecatelj u kategoriji Početnika do 15 godina. Na kraćoj stazi iako isto kamenitoj i teškoj konfiguracijski naš biciklista Mirko Budimlić je startao u utrci koja se vozila 6 krugova. Utrku je završio kao peti Hrvat iza domaćeg natjecatelja Noe Bertovića i ispred poljskog natjecatelja Filipa Brzosteka. Sve u svemu naši požeški biciklisti su u prvoj ovogodišnjoj utrci Kupa Hrvatske i UCI utrka pokazali napredak i dobrim rezultatima najavili dobar nastavak sezone i utrku u Vodicama koja se vozi 26. travnja – zaključuje Igor Marač.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Luks racing team