Nedjelja, 17 Svibanj 2015 12:27

Tri boda iz Varaždina

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

3. HNL Istok - 27. kolo -

 VARAŽDIN – SLAVONIJA   2:3

VARAŽDIN – Igralište Stadion NK Varaždin. Gledatelja 150. Sudac Kristina Veljačić (Ćurlovac), pomoćnici Fegeš, Đođ.

STRIJELCI: 0:1 – Martinović (2), 0:2 – Martinović (22), 0:3 – Pavelić (55), 1:3 – Vizinger (57), 2:3 – Vizinger (74).

VARAŽDIN: Ezekiel, Kučko, Holi, Režić, Marić (od 72. Marcijuš), Ivanović, Mrkić (od 46. Vizinger), Roginić (od 46. Ivanušec), Maljak, Čeko, Tuđan. Trener Boško Čečura.

SLAVONIJA: Vasić, Pavelić, Jan Neruda, Tomić, Josip Neruda, Podobnik, Darmopil,  Martinović (od 61. Grbeš), Ivanović (od 76. Lujić), Jakešević (od 52. Kalić), Zlomislić. Trener Marijan Bakula.

Slavonija je u Varaždinu nastavila s odličnim rezultatima i pobjedama. Požežani su odlično otvorili utakmicu i na početku utakmice već u 2. minuti došli u vodstvo preko Martinovića. Martinović je iskoristio nesporazum obrambenih igrača Varaždina i postigao pogodak. U nastavku prvog poluvremena Slavonija je imala dvije - tri odlične prilike za povećanje rezultata no napadači nisu bili koncentrirani u završnici (Pavelić, Darmopil i Martinović). Sredinom prvog poluvremena Martinović postiže drugi pogodak za Slavoniju, nakon što ga je odlično poslužio Pavelić. Na odmor se otišlo rezultatom 2:0 za Slavoniju. Nakon desetak minuta igranja u drugom poluvremenu Slavonija je povećala rezultat. Na pas Martinovića loptu s oko 16 metara volejom zahvaća Pavelić i vratar domaćih je bio nemoćan. Nakon visokog vodstva Slavonije, igrači Varaždina se nisu predavali i vrlo brzo smanjuju rezultat na 1:3. U redovima Požežana se primjećivao umor i to su domaći nogometaši osjetili te su vršili pritisak na vrata mladog Vasića. Kako je do kraja utakmice ostalo još nešto više od pola sata domaćin je pokušao spasiti barem bod. U 74. minuti Varaždin je uspio postići svoj drugi pogodak i nekako si otvoriti vrata za osvajanje barem boda, no igrači Slavonije su ipak iskusni da bi dozvolili da se od "gotovine napravi veresija" i držali su rezultat pod kontrolom, što im je na kraju donijelo tri boda i napredak na prvenstvenoj tablici. U subotu u Požegi gostuje drugoplasirana momčad lige Mladost iz Ždralova i to će biti prilika igračima Slavonije da pobijede i drugu momčad lige.

Tekst: J. Neferović Foto: arhivska fotografija (Alen Protić)