Nedjelja, 01 Svibanj 2016 11:04

Slavonija preokretom došla do pobjede

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL Istok - 25. kolo 

SLAVONIJA – BSK 2:1

POŽEGA – Igralište Slavonije. Gledatelja 100. Sudac Ivana Martinčić (Koprivnica), pomoćnici Plevnik (Bjelovar) i Đođ (Severin).

STRIJELCI: 0:1 – Kvesić (30), 1:1 – Tomić (69), 2:1 – Jurić (83).

SLAVONIJA: M. Vasić, Pavelić, Tomić, Jo. Neruda (od 46. Darmopil od 52. Karačić), Jurić, Včelik, Sokić, Ivanović (od 46. Smojvir), Jakešević, Matić, Podobnik. Trener Marijan Bakula.

BSK: Ilinčić, Majtanić, Arežina, Krajček, Meter, Karanović, Dorić, Ištvanić, Tomas, Kvesić (od 76. Severović), Kovačić. Trener Davor Rupnik.

IGRAČ UTAKMICE: Petar Tomić (Slavonija).

Prvih 25. minuta utakmice bilo je vrlo teško gledati. Niti jedna momčad nije pokazala baš ništa. Lopta je bila više u posjedu gostiju. U 25. minuti prva prilika za BSK, no Sokić je uspio blokirati šut jednog igrača gostiju s desetak metara. Ova prilika kao da je nagovjestila da će gosti zaigrati hrabrije i tako je i bilo u 30. minuti gosti vode 1:0. Krajček je odlično uposlio Kvesića ubacivši loptu u prazan prostor, što je Kvesić i tražio te se sjurio prema M. Vasiću, koji nije uspio zaštititi svoj gol i lopta se zaplela u desnoj strani Slavonijinog gola. Gosti su imali novu priliku u 38. minuti, no šut Dorića s oko desetak metara od vratara Vasića prošao je pored stative. Dosta skromno prvo poluvrijeme popravili su igrači obje momčadi u posljednjih pola sata utakmice. IMG 8549Početkom drugog poluvremena prilika za goste. Tomas je probio lijevu stanu obrane Slavonije i uputio je odličan centaršut pred vrata Vasića. Na tu loptu je utrčao jedan gostujući igrač i loptu poslao visoko preko gola. Sve do 60. minute nije bilo niti jedne ozbiljnije prilike, a tada gosti odlično otvaraju kontra napad preko Krajčeka. Odlično ubačena lopta pred gol Slavonije, no spetljao se Tomas i ništa od izgledne situacije za pogodak. Slavonija je zaigrala nešto bolje nego u prvom poluvremenu, no daleko od onoga što bi htjeli navijači. U 66. minuti šut Jurića s oko 18 metara završava daleko pored gola. U 69. minuti malo tko na stadionu je očekivao da bi Slavonija izjednačila. Včelik je s desne strane oko 30 metara od gola gostiju izveo slobodan udarac. Lopta je upućena na drugu stativu i Tomić je krajnjim naporom zahvatio loptu glavom i na opće iznenađenje ona je završila u mreži Bsk-a. Nakon izjednačenja igra se dosta bez velikih obrambenih zadataka i gosti su prvi bili u prilici postići pogodak u 78. minuti. Dorić je bio sam na oko 3 metra od gol crte, a lopta je upućena više u "svijeću" i Dorić je samo glavom okrznuo loptu pa je Vasić uspio reagirati. U 83. minuti Slavonija je došla u vodstvo. Vratar gostiju Ilinčić je odbio jednu ne baš snažno udarenu koptu, koja je došla do Jurića, koji ju s oko 5.-6. metara oštrim udarcem poslao u mrežu. Veliko veselje igrača Slavonije. Sve dileme oko pobjednika utakmice mogao je riješiti Jurić u 86. minuti kada je sam izbio pred Ilinčića. Ilinčić je napustio vrata, a Jurić umjesto da gađa u cijeli gol, šutira s 6.-7- metara pored gola. Dosta skromno izdanje obje momčadi brzo će se zaboraviti, a treba se nadati da će obje ekipe u nastavku prvenstva igrati bolje.

Tekst: J. Neferović Foto: Vanja Protić