Nedjelja, 22 Svibanj 2016 10:40

Oriolik minimalnim rezultatom pobijedio Slavoniju

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

3. HNL - istok - 28. kolo -

ORIOLIK – SLAVONIJA 1:0

ORIOVAC – Igralište Oriolik. Gledatelja 50. Sudac Vugrinec (Sveti Đurađ).

STRIJELAC: 1:0 – Milinković (60).

ORIOLIK: Herceg, Vrljić, Jurković, Marušić, Markovec, Kokotović (od 90. Sejdić), Bundavica, Milinković, Haring (od 90. Beronja) Divković, Lucić (od 46. Bošnjaković).Trener Braslav Ostojić.

SLAVONIJA: Blažević, Jan Neruda, Josip Neruda, Jurić, Karačić, Včelik, Sokić (od 73. Ivanović), Smojvir (od 46. Pavelić), Jakešević, Grbeš (od 53. Matić), Podobnik. Trener Marijan Bakula.

Susret između Oriolika i Slavonije je odigran po ugodnom vremenu pred pedesetak gledatelja, koji su vidjeli vrlo skroman nogomet. U prvom poluvremenu gotovo da nije bilo ozbiljnijeg šuta na ni jedna vrata. Dosta nezanimljiva igra iz prvog dijela prenijela se i u drugo poluvrijeme, a nešto je zaiskrilo tek u završnici utakmice. Domaćin je do pobjedonosnog pogotka došao u 60. minuti nakon akcije po desnoj strani i iskusni Milinković je primio loptu na oko 6-7 metara od gola Slavonije i prve stative mladog Blaževića. Šutirao je u drugu stranu i lopta se zakoprcala u mreži Slavonije uz suprotnu stativu. Slavonija je u posljednjih petnaestak minuta pokušala izjednačiti, a domaćin je igrao na kontra napad i dva puta je bilo vrlo kritično pred golom Slavonije, no obrana je uspjela spriječiti najgore. Najbolju priliku za izjednačenje Slavonija je imala pred kraj utakmice, kada se Karačić našao pred golom domaćina na 4-5 metara od prve stative s desne strane i umjesto da odigra povratnu loptu, gdje su bili Pavelić i Matić, on je šutirao u mrežu, ali s vanjske strane. Oriolik je više želio pobjedu i dobio ju je, a Slavonija je nakon odlične igre u finalu kupa pokazala sasvim drugo lice i zasluženo je poražena.

Tekst: J. Neferović Foto: Arhivska fotografija