Utorak, 12 Srpanj 2016 09:19

Luks Racing Team na Youngsterscupu u Villachu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VILLACH - U subotu 9. srpnja članovi požeškog Biciklističkog kluba Luksracing Team, Mirko Budimlić i Nino Pavičić nastupili su na austrijskom Youngsterskupu.

- Staza na kojoj se vozila utrka je bila kružna oko 3 kilometra gdje su naši požeški dečki vozili u kategoriji U17 men, i vozili su sa sa starijim i iskusnijim austrijskim natjecateljima tako da smo sa rezultatima zadovoljni. Nakon dugih i napornih treninga koji su krenuli još zimus i koji su tempirani da im je vrhunac za Nacionalno prvenstvo koje se održava 17. srpnja naši mladi natjecatelji su odvezli dobru utrku na teškoj stazi, punoj korijenja, strmih uspona i spustova i u konkurenciji austrijskih natjecatelja pokazuju da postajemo konkurentni i u austrijskom kupu. Do izražaja među konkurencijom dolazi naš Mirko koji zauzima peto mjesto u utrci od 4 kruga te ukupno sa nešto manje od 20 sekundi zaostatka iza četvrtog, dok naš Nino nakon defekta u drugom krugu, pucanja zadnje zračnice, zbog nesporazuma i krive odluke suca da ga ne pusti u tehničku zonu završava utrku na ukupnom 9. mjestu.Sve u svemu dobro odrađena utrka uz skupljanje iskustva, dobar rezultat i trening za predstojeće nacionalno prvenstvo – ističe predsjednik kluba Igor Marač.

Iako je u subotu vožena jaka utrka, u nedjelju su mladi Luksovi biciklisti odradili trening na domaćoj stazi Stari fenjer. Trening se sastojao od vožnje na vrijeme, gdje su biciklisti, u vremenu održavanja iduće utrke i u uvjetima slijedeće utrke odvozili 50 minuta jakim tempom. Trening se održao u realnim uvjetima i na temperaturi od 35 stupnjeva što je uz subotnju utrku bilo jako naporno ali i djelotvorno za slijedeću utrku.

Slijedeća utrka za Luksovce se održava u Dubovcu pored Karlovca gdje se održava Nacionalno prvenstvo u brdskom biciklizmu u disciplini XCO.