Ponedjeljak, 26 Kolovoz 2019 11:48

Jubilarna 25. Fišijada u Požegi očekuje veliki odaziv gastro i fiš majstora

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POŽEGE I GRAD POŽEGA ORGANIZIRAJU GASTRO MANIFESTACIJU - 

POŽEGA – Vrijeme festivala Aureafesta kojemu se prije 25. godina kao uspješna gastro manifestacija pridružila i Fišijada u Požegi, Požežani i njihovi gosti uvijek rado očekuju u Parku kraj orljave. Započela je prije 25 godina, kada su fišijade bile rijetko gdje organizirane, a od prvog dana je postigla odličan uspjeh, postala pravi praznik jela od ribe, fiša i pečene ribe na rašljama, okupljala veliki broj pravih majstora fiš paprikaša i privlačila tisuće posjetitelja.

Sada kada obilježava svoj prvi veliki jubilej 25. godišnjicu, direktorica TZ grada Požege Silvija Podoljak i požeški gradonačelnik Darko Puljašić najavili su za petak, 30. kolovoza od 10,45 pravu riblju feštu.

- Ove godine je sve jubilarno, 50 godina festivala i 25 godina Fišijade. Smatramo da je ovo jedan od najkvalitetnijih i najbolje organiziranih fišijada. Događaj na kojemu želimo pokazati bogatstvo hrane Slavonije, koje nije samo meso, nego i riba. Prepoznat je to događaj u širem dijelu Slavonije, na koji zaista vrijedi doći i vidjeti. Pozivam sve Požežanke i Požežane te brojne goste Požege da dođu i zajedno sa nama uživaju u Fišijadi u najljepšem Parku uz Orljavu – pozvao je gradonačelnik Puljašić.

Ovogodišnja Fišijada u Požegi održavat će se pod nazivom „Riba i začin na pravi način“ je i najveća gastro manifestacija TZ grada Požege koja se održava na otvorenom u Parku kraj Orljave. – Za sve natjecatelje, a već ih ima prijavljeno veliki broj, osigurali smo po 4 kg ribe, vodu i drva, a od natjecatelja očekujemo da pripreme svoje začine. Otvorenje i podjela ribe kreće od 10,45 sati, početak kuhanja je od 11 sati a prikupljanje kuhanih natjecateljskih fiševa je od 13 sati. Slijedi rad ocjenjivačkog suda, a proglašenje pobjednika 125. Fišijade u Požegi očekuje se od 14 sati. Organizirane su razne nagradne igre za sudionike i posjetitelje, a sve će zabavljati u živo s pozornice Libreto band. Animator i voditelj cijelog programa je već legendarni Boris Benčić – istakla je direktorica TZ Podoljak, koja je pozvala ekipe da se što prije prijave za kuhanje na 25. Fišijadi u Požegi. Očekuje se veliki odziv već poznatih majstora fiš paprikaša s cijelog područja Slavonije koji uvijek rado dolaze u Požegu.

Fišijada plakat