Subota, 14 Rujan 2019 10:53

Najava obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Požeško- slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

POŽEGA - U Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije, zamjenik župana  Vedran Neferović  zajedno sa Antom Pavličevićem, predsjednikom Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata i umirovljenim bojnikom Mariom Kalanom održao je tiskovnu konferenciju povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Požeško- slavonske županije. Prije pet godina Županijska skupština usvojila je 17. rujna kao Dan branitelja Požeško-slavonske županije.

Anto Pavličević nakon iznošenja programa obilježavanja, ujedno je najavio i prezentaciju knjige „Medicinske sestre i tehničari u Domovinskom ratu“, koja sadržava svjedočanstva medicinskih sestara i tehničara u Domovinskom ratu. Knjiga medicinskih sestara i tehničara u Domovinskom ratu pod pokroviteljstvom je Hrvatskog memorijalnog dokumentacijskog centra Domovinskog rata te je izdana u suradnji sa Udrugom i društvom medicinskih sestara i tehničara Domovinskog rata i njihovom predsjednicom gospođom Ljerkom Pavković.

Zamjenik župana Vedran Neferović izrazio je da Požeško-slavonska županija kao pokrovitelj obilježavanja Dana branitelja tim činom se želi odati priznanje svim hrvatskim braniteljima koji su sudjelovali u oslobođenju vojarne 123. brigade u Požegi i u ratnim zbivanjima na području Županije.

Program obilježavanja:

08,30 - Dolazak uzvanika i gostiju u Vojarnu 123. brigade HV Požega i prijem kod zapovjednika Vojarne

09,00 - Svečana misa u kapelici sv. Ivana Krstitelja u krugu Vojarne 123. brigade HV Požega

10,15 - Polaganje vijenaca kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu 123. brigade u Požegi

11,00 - Svečana akademija povodom obilježavanja Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije u Gradskom kazalištu Požega

12,30 - Domjenak za goste i uzvanike u dvorištu Gradskog kazališta Požega