Četvrtak, 03 Listopad 2019 17:33

Rujan jedan od aktivnijih mjeseci za spašavatelje HGSS stanice Požega

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Iza članova Hrvatske gorske službe spašavanja, stanica Požega, iznimno je aktivan mjesec o čemu su ‘progovorili’ na svojoj facebook stranici.

-Naše aktivnosti iz mjeseca u mjesec se povećavaju, a rujan je bio jedan od aktivnijih mjeseci za spašavatelje HGSS stanice Požega. Proteklog mjeseca imali smo 3 potražne akcije, 1 spašavanje zbog uboda stršljenova, 2 dežurstva na planinarskim i sportskim aktivnosti u prirodi i 1 SAR dežurstvo u zrakoplovnoj bazi Divulje. Paralelno s akcijama i dežurstvima naši članovi održali su i 4 vježbe: trening K9 potražnih timova, vježbu bespilotnih sustava te vježbu ljetnih tehnika spašavanja. Uz to smo veliku pažnju posvetili i preventivnim aktivnostima u cilju smanjenja broja nesreća. Održali smo prezentaciju HGSS-a u Lipiku, edukacirali djecu o opasnostima u prirodi na Omanovcu i predavali na 2. regionalnoj konferenciji o Alzheimeru u Lipiku.

Čestitke požeškim ‘hageesesovcima’ sa željom da slijedećih mjeseci imaju što manje potražnih akcija i spašavanja a više preventivnih i edukativnih aktivnosti.

Izvor: HGSS Požega