Petak, 03 Studeni 2023 15:00

Preventivni projekt Lily: prijavite se na besplatnu edukaciju iz samoobrane

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Edukacija će se provoditi u sportskoj dvorani  PU požeško-slavonske u Ulici Josipa Runjanina u Požegi u razdoblju od 5. do 23. studenoga, utorkom, četvrtkom i nedjeljom u vremenu od 17.30 do 19 sati  -

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama te u sklopu preventivnog projekta „Lily“ provodit će se edukacija iz samoobrane za žene.

Policijska uprava požeško-slavonska u suradnji s partnerima i to Gradom Požega, Karate-do klubom Požega, Udrugom za sport i rekreaciju „Tvornica sporta“, Fitness klubom Marijane Devčić, Hrvatskim zavodom za socijalni rad - Područni ured Požega, Obiteljskim centrom Područna služba Požeško-slavonska i Županijskim timom za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji Požeško-slavonske županije povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama provest će edukaciju iz vještina samoobrane za žene što je jedna od komponenti  preventivnog projekta „Lily“, kojeg policija s partnerima provodi od 2019.

Riječ je o nacionalnom multi modularnom preventivnom projektu koji je usmjeren na senzibilizaciju javnosti o važnosti prevencije nasilja nad ženama, odnosno na promicanje svijesti o važnosti života bez nasilja, važnosti rodne jednakosti i ravnopravnosti. Projekt sadrži brojne komponente i provodi se sustavno - od edukacija stručnjaka, suradnje s organizacijama civilnog društva, do niza kampanja kojima je cilj na svim razinama podizati svijest o štetnim posljedicama nasilja, kako na pojedinca, tako i na širu društvenu zajednicu.

Besplatnu edukaciju iz samoobrane vodit će gospodin Zdenko Oroz iz Karate-do klub Požega uz asistenciju policijskih službenika Interventne jedinice policije Kutjevo.

Edukacija će se provoditi u sportskoj dvorani  PU požeško-slavonske u Ulici Josipa Runjanina u Požegi u razdoblju od 5. do 23. studenoga, utorkom, četvrtkom i nedjeljom u vremenu od 17.30 do 19 sati.

Pozivamo sve zainteresirane žene koje su u mogućnosti da prisustvuju navedenoj edukaciji te da zajednički doprinesemo podizanju razine svijesti u zajednici o potrebi zajedničkog i usmjerenog djelovanja s ciljem prevencije nasilja nad ženama i njihove ravnopravnosti.

Kontakt telefon: 098 956 25 24 (Zdenko Oroz)