Ponedjeljak, 27 Studeni 2023 09:59

Promocija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi sa studentskom sarmom i Akademskih vina na 9. Sarmijadi

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Alumni "FTRR" organizirao je promociju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi u sklopu jedne od najpoznatijih gastro manifestaciji ovih prostora a to je "Sarmijada" koja se organizira u "Grginom dolu". Organizator ove poznate manifestacije je Udruga za baštinu, kulturu i turizam „Požeški čuvari baštine“ Požega i Tjednik Kronika požeško-slavonska. Cilj ove manifestacije je popularizacija ovog starog i gotovo autohtonog jela, koje se može naći u raznim prigodama i prilika u našem kraju. Jednostavno je nezaobilazna gastro delicija slavonskih stolova.

Prilikom navedenog događaja u Studentskom domu u Požegi studenti uz nadzor mentora i glavne kuharice Maje Šakota napravili su studentsku sarmu koja je bila u glavnoj konkurenciji za prestižnu nagradu. Zanimljiv i tradicionalan okus ostavio je dojam kako kod komisije tako i kod ostalih posjetitelja ove gastro manifestacije. "Studentska sarma" je pokazala da osim teorijskog dijela nastave studenti na Fakultetu veliki dio pozornosti posvećuju i praktičnom djelu gastronomije. 

Svi koji su na manifestaciji posjetili stol Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi mogli su osim sarme uživati u vrhunskim Akademskim vinima zlatne doline te tradicionalnim kolačima koji se pripravljaju ovdje u Slavoniji. U sklopu događaja sniman je prilog za novi projekt Hrvatske radiotelevizije čiji je voditelj Robert Knjaz. Na promociji ispred Fakulteta bili su nazočni prodekan za razvoj i poslovanje Fakulteta turizma i ruralnog razvoja doc. dr. sc. Berislav Andrlić, članovi udruge Alumni Ivan Matijević, Zdravko Matičević te predsjednik Alumni "FTRR" Bruno Horvat.