Petak, 01 Ožujak 2024 10:46

Članovi župnog zbora iz Kaptola bili na trodnevnom izletu u Austriji i pjevali u najvećoj austrijskoj crkvi u Linzu

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)
KAPTOL / LINZ / WELS / AUSTRIJA - Od 23.-25.2. 2024. župni zbor iz Kaptola gostovao u Austriji. U tri, dobro organizirana i osmišljena dana, obišli su, vidjeli i doživjeli puno toga lijepoga. Vozeći se prema Welsu, uživali su u prekrasnim i raznolikim krajolicima Hrvatske, Slovenije i Austrije.
Obišli St. Florian (Stift Sankt Florian), augustinski samostan i uživali u moćnim zvucima Brucknerovih orgulja. Za to je bio zaslužan naš vrsni maestro Josip Prajz koji je ujedno bio iglavni organizator puta.
U Linzu su obišli mnoge crkve: Alter Dom (Staru katedralu), Stadtpfarrkirche (gradsku župnu crkvu Uznesenja Marijina), Uršulinsku crkvu, Karmelićansku crkvu, Minoritenkirche...
Imali su čast pjevati na misi u katedrali Bezgrešnog začeća BDM (Mariendom), najvećoj crkvi u Austriji.
Na drugu korizmenu nedjelju, svojim su pjevanjem uveličali misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana (Stadtpfarkirche) u Welsu. U ta tri dana susreli su mnoge naše ljude koji u tuđini zarađuju kruh svoj svagdanji.
Najveća zasluga za ovo putovanje ide domaćinima u Welsu, Ivi i Ani Čolić koji su otvorili vrata svoga doma i ugostili naše zboraše! Otvorili su oni vrata svoga srca koje je uistinu veliko.