Srijeda, 24 Travanj 2024 08:47

Najava događanja 01. svibnja za Praznik rada u požeškom Parku kraj Orljave - dva velika gastro natjecanja

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Turističke zajednice Grada Požege u parku pored Orljave 1. svibnja održava se tradicionalno natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca “Požeški kotlić”. Manifestacija je otvorenog karaktera i namijenjena je natjecateljima, ali i svim posjetiteljima koji žele sa svojom obitelji provesti ugodno vrijeme na otvorenom u Požegi.

Ova tradicionalna manifestacija ove godine donosi nekoliko noviteta koji će ju, vjerujemo, učiniti još privlačnijom za sve posjetitelje. Uz natjecanje u pripremi slavonskog čobanca, održat će se i natjecanje u roštiljanju 6. Grill Slavonica, u organizaciji Udruge „Požeški čuvari baštine“ i tjednika Kronika požeško-slavonska.

Uz to, manifestacija ove godine uključuje i obiteljsku biciklijadu u suradnji s BBK Požega, pružajući priliku za aktivno sudjelovanje i zabavu cijelim obiteljima,a zahvaljujući suradnji s Lovačkim savezom Požeško-slavonske županije te lovačkim društvima koja djeluju na našem području, posjetitelji će imati priliku uživati u pravom, slavonskom čobancu. Događaj je ove godine i humanitarnog karaktera pa će tako svi zainteresirani moći ostaviti svoje priloge za pomoć Caritasu Požeške biskupije.

Za dodatnu zabavu, bit će organiziran raznovrstan program te igre za djecu i odrasle, dok će se za veselu atmosferu pobrinuti naši pop tamburaši Paori. Štandovi izlagača pružit će posjetiteljima mogućnost da istraže lokalne proizvode i rukotvorine. Naš park uz Orljavu postat će centralno mjesto okupljanja za cijele obitelji, pružajući ugodno okruženje za druženje i uživanje u gastronomskim i zabavnim sadržajima. Požeški kotlić ove godine pruža bogat i raznolik program koji će zadovoljiti sve generacije i ukuse, te će biti nezaobilazno odredište za sve ljubitelje dobre hrane, zabave i druženja.Požeški kotlić 2024. Plakat 1