Subota, 17 Siječanj 2015 10:49

Vincelovo u Kutjevu d.d. uz Matu Bulića

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

OREZANU LOZU NA VINKOMIRU ZALILI KVALITETNIM VINIMA - 

 KUTJEVO – Jedna od najvećih proslava vinogradarskog blagdana, Vincelova koji se obilježava o svetom Vinku, i stvarni je početak vinogradarske godine, svakako je ona koju organizira Kutjevo d.d. Nadaleko poznati brand graševine i vina koji se u pravilu uvijek veže za Kutjevo dd, kao tvrtku i Kutjevo kao grad. Stoga i ne čudi da se okupi gotovo tisuću poslovnih partnera i kupaca Kutjeva d.d., politička i društvena vrhuška, te ostali gosti i posjetitelji.

Tradicionalni ceremonijal blagoslova predvodio je kutjevački župnik Marijan Đukić, a u orezivanju loze okušali su se vlasnik Kutjeva d.d. Enver Moralić, zamjenica ministra poljoprivrede Snježana Španjol, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, direktor Petrola Jozo Kalem, predsjednik uprave Kutjeva d.d. Mladen Itrak, saborski zastupnik Šimo Đurđević, predsjednik Novog vala Ljubo Jurčić i dr. Naravno da se orezivalo dok se ne dođe do bogatih ukrasa, kobasica, švargla i slanine kojim se ukrašava loza u očekivanju tako rodnih i velikih grozdova grožđa. Tada se panj loze zalijeva prošlogodišnjim vinom za bolju rodnost, a svi se počaste suhomesnatim ukrasima.

 I ove godine atrakcija u gastro dijelu bilo je june na ražnju, ove godine teško 380 kg „žive vage“ koje se peklo pod budnim okom majstora Cerovca punih 24 sata. Osim te delicije za uvod svatko si je mogao sam uzeti iz vincelovskog buketa svoj štap s kobasicom i slaninom pa si sam peći, ili se odlučiti za kobasice kuhane u vinu. U ponudi je bio i šaran na rašljama uz glazbu tamburaša Posegana.

 U velikom šatoru sve goste čekalo je iznenađenje, odlična glazba tamburaškog sastava Djako iz Đakova, te gost večeri Mate Bulić. Sve je on podigao na noge, ruke u zrak i pjesma i ples. Već nezaobilazna nagradna tombola, prekrasan vatromet i vruća janjetina u ponoć ponovno su zaokružili Vincelovo 2015. Kutjeva d.d. kao nezaboravno i najveće na prostorima Požeštine i kutjevačkog vinogorja.

Tekst: Vladimir Protić Foto: Vladimir Protić