Četvrtak, 21 Svibanj 2015 16:07

Pobijedile učenice OŠ S. Radića Čaglin

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

14.  NATJECANJU U GOVORNIŠTVU NA JAPANSKOM JEZIKU -

 ČAGLIN – Učenici OŠ Stjepana Radića iz Čaglina sudjelovali su na 14. Natjecanju u govorništvu na japanskom jeziku, koje je održano u organizaciji Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Veleposlanstva Japana u Republici Hrvatskoj i Hrvatskog društva učitelja japanskog jezika u Hrvatskoj. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu učenici su nastupili u kategoriji pojedinačnih i skupnih nastupa.

Natjecanje je otvorio Njegova Ekscelencija Keiji Ide, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj. Nazočne je pozdravio prof. dr. sc. Vlatko Previšić, dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Natjecanje je pomno pratio Stručni ocjenjivački sud u sastavu: prof. dr. Andrej Bekeš, profesor na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Ljubljani, gospođa Maja Petrović sudski tumač za japanski jezik i prevoditeljica, gospodin Shota Miyake iz Japanske fondacije u Budimpešti te veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj Njegova Ekscelencija Keiji Ide.

Učiteljica engleskog jezika Akiko Nishimoto Damjanović je tijekom cijele godine pripremala učenike za nastup. U kategoriji pojedinačnih nastupa su se natjecale učenice VI. b razreda: Lucija Brletić je punog srca otpjevala pjesmu „Bad Aple“, a Gabrijela Josipović je recitirala „Riječi oproštaja“.

U skupnim izvedbama nastupili su: Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo i Nada Stjepanović koje su izvele šaljivu pjesmu „Hoki-Poki“. Nikolina Japec, Tamara Radovanović i Stanislava Radosavljević su kroz pjesmicu zanimljivog naslova „Klarinet se pokvario“ dočarale kako zvuči neispravan instrument. Učenice 7. razreda Nataša Radosavljević i Nedeljka Radosavljević su recitirale pjesmicu „Rječnik stranih riječi“.

Prema odluci Stručnog ocjenjivačkog suda prvo mjesto su osvojile učenice Dora Kavicki, Claudia Pamer, Andrea Rogalo i Nada Stjepanović. Da je Stručni ocjenjivački sud pravilno izabrao dokazao je gromoglasni pljesak prepune dvorane na Filozofskom fakultetu.

Tekst: Vladimir Protić Foto: OŠ Stjepana Radića Čaglin