Subota, 04 Srpanj 2015 21:40

9. susreti na automotodromu Glavica

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

MOTO KLUB INDEPENDENT ORGANIZIRAO MOTO SUSRETE -

POŽEGA - Moto klub „Independent" i ove je godine okupio veliki broj bajkera iz cijele Hrvatske na tradicionalnom devetom po redu moto susretu koji se održao ovoga vikenda na Automotodromu Glavica. Moto susret počeo je još u petak, a nastavio se u subotu defileom kroz grad, moto igrama te nastupima mladih alternativnih bendova, "The Rockera" iz Nove Gradiške, odličnih „Cat Paws" iz Daruvara i dr. Uz zvuk rocka i miris roštilja, dobra atmosfera potrajala je do ranih jutarnjih sati.

Požeške motoriste i njihove goste došao je pozdraviti i gradonačelnik Vedran Neferović koji se zadržao u druženju s bajkerima. - Mislim da su ovakve manifestacije potrebne, ne samo zbog moto-tradicije, nego i zbog jedne kulture vožnje motora po samom gradu. Ovi momci koji to rade i koji su se pokazali već dugi niz godina i humanitarnim djelovanjem zaslužili su pravu lokaciju. A ova lokacija je po meni bolja od prijašnje i vjerujem da na ovom mjestu takva manifestacija može opstati i razvijati se – poručio je Neferović, dodavši kako će Grad Požega iduću, desetu godišnjicu moto susreta u Požegi značajnije financijski podržati.

Da će deseta obljetnica biti posebna potvrđuje i sasvim posebna tombola čija je glavna nagrada motor Harley Davidson. Izvlačenje je 1. srpnja 2016., a tombola se mogla kupiti već na susretu i kroz cijelu godinu do idućeg susreta, odnosno do izvlačenja. Svi mogu igrati osim, naravno, članova kluba i njihovih obitelji.

U večernjim satima uz rock sastave na pozornici su poglede plijenile i djevojke koje su bile zadužene za davanje ritma. Poneki su se odvažili zataknuti koju kunsku novčanicu oko struka. Puna dva dana žestokog rocka bila su dovoljna i za najveće ljubitelje i fanove, a kako se bajkerska populacija dobrano navukla na pivo, bilo je to glavno piće cijelih trodnevnih susreta. Predlažemo vinarima da se malo potrude i oko bajkera, jer nije da oni ne vole vino, nego im je pivo dominantno u ponudi, tj. vina nije ni bilo. Stari majstor Anđelko bio je zadužen za roštilj, tako da nitko od bajkera nije ostao gladan.

Tekst/foto: Vanja Protić