Subota, 29 Kolovoz 2015 15:56

Četiri stotine sudionika na tradicionalnim igrama

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

18. RADNIČKE SPORTSKE IGRE KUTJEVA D.D. -

OVČARE – Na sportskim terenima u Ovčarama održane su 18. Radničke sportske igre Kutjeva d.d. i vlasnički povezanih tvrtki Božjakovina, Đakovačka vina i Poljoprivredna zadruga Jankovci. Organizator je podružnica PPDIV sindikata a podršku igrama dala je tvrtka Kutjevo d.d. i vlasnik Enver Moralić, koji je i osobno nazočio druženju radnika. Podršku su dali i podružnice sindikata požeških tvrtki Plamen, Zvečevo, Hrvatska Pošta, te podružnice iz susjednih gradova.

- Na ovim 18. po redu Radničkim sportskim igrama koje se organiziraju nakon osamostaljenja Hrvatske okupilo se opreko 400 sudionika, koji se natječu u nekoliko disciplina, od malog nogometa, odbojke gdje učestvuju mješovite ekipe, pikadu u muškoj i ženskoj konkurenciji, kuglanju i beli. Osim sportskog dijela važno je i druženje radnika, posebno stoga što nas ima iz više gradova i svi se okupljamo samo jednom godišnje na ovim susretima – istakao je Vinko Jušić, predsjednik sindikalne podružnice.

Nakon sportskih natjecanja organizator je pripremio i poseban specijalitet koji uvijek krasi kutjevačke fešte, vola na ražnju i prasetinu, a naravno da se našlo i kvalitetnih kutjevačkih vina.

Tekst/foto: Vladimir Protić