Četvrtak, 12 Studeni 2015 16:08

Uskoro novi singl TS Arteški bunar s pjesmom „Trebam te“

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Tamburaški sastav Arteški bunar za sve svoje fanove ali i sve ljubitelje tamburaške glazbe ima dobru vijest – dečki su  započeli snimanje novog singla „Trebam te”!  Upravo se s novim singlom,  nakon dulje medijske pauze, ovi popularni đakovački tamburaši vraćaju na scenu i napokon najavljuju svoj novi album prvijenac, kojeg u cijelosti producira Tihomir Ivanetić, a bit će objavljen pod etiketom diskografske kuće Croatia Records.

“Pjesma ‘Trebam te’ prava je srčana tamburaška skladba, za koju je glazbu i tekst napisao Igor Gavran, a aranžman potpisuje Tomislav Radičević. Uz upečatljiv vokal Marka Funarića, očekujemo da će vrlo brzo osvojiti srca publike širom Slavonije ali i cijele zemlje”, otkriva Tihomir Ivanetić, u čijem je studiju Ivanetic Sound upravo započelo snimanje singla „Trebam te”. Tihomir Ivanetić etablirani je slavonski glazbeni producent iza kojega su uspješne suradnje s brojnim zvučnim i poznatim imenima naše glazbene scene. S Arteškim bunarom, naglašava Ivanetić, veže ga i svojevrsna mentorska uloga, ali i prijateljska, pa s oduševljenjem najavljuje da će zajedno s dečkima iz benda tijekom sljedećih mjeseci intenzivno raditi u svom studiju kako bi njihov album prvijenac što prije ugledao svjetlo dana.

Arteski bunarInače, talentirani đakovački tamburaški sastav Arteški bunar u sadašnjoj postavi djeluje od 2007. godine od kada su se uspješno predstavili na brojnim poznatim tamburaškim festivalima, poput onih u Požegi, Kutjevu, Županji, Kaptolu te Slavonskom Brodu. Popularnost su stekli i učestalim pojavljivanjem u glazbenom serijalu Lijepom našom, a posebno je zapažena njihova pjesma „Ljubav dajem ništa drugo nemam“ s kojom su prije tri godine oduševili publiku. Sastav čine: Domagoj Tomljanović (prim), Marko Funarić (vokal, basprim I), Josip Mikić  (basprim II) Igor Gavran (basprim III), Domagoj Vukovarac (kontra), Filip Mendelski (bas) i Robert Tešanović (bubanj).

Singl „Trebam te” zavrtjet će se premijerno u radijskom eteru početkom prosinca, a sami članovi benda ističu da je i ova pjesma na tragu izvorne, slavonske tamburaške pjesme, koju nastoje njegovati.