Ponedjeljak, 13 Lipanj 2016 10:14

Ovogodišnji najcvjetić Max Bosjak

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

24. DJEČJI TAMBURAŠKI FESTIVAL „CVJETIĆI GLAZBE“ PLETERNICA - 

PLETERNICA – Jedinstveni i jedini Dječji tamburaški festival „Cvjetići glazbe“ u Pleternici ove godine proslavio je i svoje 24. izdanje, a u Pleternici se održava u Lipanjskim danima amaterskog stvaralaštva koje cijeli lipanj bilježi događanja i manifestacije, puno pjesme i plesa, smotru folklora, izložbe, te višednevni međunarodni konjički turnir. Festival je nastao iz jedne sasvim obične dječje igre, igre organiziranja festivala te davne ratne 1992. godine. Vrijednost te dječje inicijative prepoznao je poznati Pleterničanin, danas pokojni Marko Baričević, skupio sve aktere dječje igre dvorišnog festivala, sve redom osnovnoškolce, i odlučio zajedno s njima napraviti pravi, veliki festival. Od tada su kroz dječji festival prošla brojna i poznata imena tamburaške glazbe i glazbene scene.

Festival inače traje dva dana, no zbog lošeg vremena i kiše, prvo večer, kada nastupaju djeca predškolskog i školskog uzrasta do 12 godina morao je biti odgođen, pa je sve izvedeno drugi dan kada nastupaju djeca od 12 godina osnovnoškolci i srednjoškolci, no ovaj puta u Školskoj sportskoj dvorani OŠ fra Kaje Adžića iz Pleternice. Sve izvođače pratio je Band Cvjetići glazbe, koji uz tamburaške instrumente sviraju klavir i bubnjeve.

Tako smo u prvom dijelu Cvjetića glazbe dobili i pobjednike. Prvo mjesto osvojio je Benjamin Poletto s pjesmom „Ne daj Slavonijo“. Drugo mjesto pripalo je Marti Morvaj koja je izvela pjesmu „Moj garavi gotovo je“, a treću nagradu osvojila je Gabrijela Jurić koja je nastupila s pjesmom „Mahovina“. Nagradu Naj cvjetić, dobili su Max Bosnjak i Ema Tomačić koji su u duetu otpjevali pjesmu „Gukni golube“.

U drugom dijelu Cvjetića glazbe pobjedu je odnijela Ana Kobetić, koja je izvela pjesmu „Šokica“. Drugo mjesto zauzela je Antonela Rosandić s pjesmom „Ne diraj moju ljubav“, dok je treće mjesto pripalo Emanueli Katavić koja je otpjevala pjesmu „Što svaka žena sanja“. 

Nakon završenog natjecateljskog dijela uslijedio je cjelovečernji koncert klape „Kampanel“, a u holu sportske dvorane svoju prvu samostalnu izložbu fotografija izložio je pleternički fotograf Anđelko Banović.

Tekst/foto: Vladimir Protić