Srijeda, 12 Rujan 2012 12:31

Požari i dalje svakodnevni

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

UNATOČ ZABRANI PALJENJA VATRE NA OTVORENOM -

U četvrtak, 6. rujna 2012. godine, oko 16 sati, u Požegi u blizini ulice Šokačke u starom koritu rijeke Orljave zapalio se odbačeni građevinski materijal. Požar su vatrogasci ugasili oko 16.45 sati, a sumnja se da je uzrok požara ljudski faktor i za počiniteljem se traga.

U prvih osam mjeseci na području PU požeško-slavonske dogodila su se 282 požara na otvorenom prostoru, a od toga su otkrivena 54 počinitelja (19,14%) protiv kojih slijede optužni prijedlozi.

U ponedjeljak, 10. rujna u Pleternici u ulici Stjepana Radića 59-godišnjak je spaljivao suhu travu te je došlo do nekontroliranog širenja vatre koja je zahvatila susjedne poljoprivredne čestice. Ukupno je opožareno oko 1,5 hektar poljoprivrednog zemljišta, a uništeno je oko 400 borova starosti pet godina te nešto stabala jabuke i vinove loze.

U ponedjeljak, 10. rujna iza 20 sati vatrogasci Javne postrojbe Požega intervenirali su na dojavu o požaru na krovu Katoličke gimnazije u Požegi. Gorjela je drvena platforma na skeli postavljenoj oko krova zgrade radi renovacije iste. Vatrogasna intervencija spriječila je širenje vatre, a nakon policijskog očevida znat će se i uzrok požara.

U srijedu, 12. rujna 2012. godine oko 5 sati policija je zaprimila prijavu o požaru na pilani u mjestu Požeška Koprivnica. Požar su ugasili pripadnici JVP i DVD Pleterernica, a uzrok će se znati nakon policijskog očevida.