Ponedjeljak, 22 Listopad 2012 11:52

Devet prometnih nesreća za vikend

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

UČESTALO ODLAŽENJE S MJESTA NESREĆE -

U subotu, 20. listopada oko 15.10 sati na državnoj cesti D-53 u blizini mjesta Duboka zbog neprilagođene brzine u zavoju 31-godišnji vozač je izgubio nadzor nad motociklom „Aprilia“, požeških registracijskih oznaka, na kojemu je prevozio 18-godišnjeg putnika i pao na kolnik. Nakon prometne nesreće sudionici su napustili mjesto događaja dok je putnik naknadno zatražio liječničku pomoć kojom prilikom su mu utvrđene teške tjelesne ozljede. Protiv vozača motocikla slijedi kaznena prijava.

Istoga dana oko 9.55 sati u Požegi, u Mlinskoj ulici, 24-godišnji vozač zbog vožnje pod utjecajem alkohola (1,93 g/kg) izgubio je nadzor nad osobnim automobilom „Opel Kadett“, požeških registracijskih oznaka, i sletio u putni kanal gdje se vozilo prevrnulo na krov. U prometnoj nesreći vozač je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju, 21. listopada oko 9,55 sati u Požegi, u ulici Pavla Radića, 60-godišnji vozač je osobnim automobilom „Peugeot 206“, požeških registracijskih oznaka, započeo skretati u lijevo na kolni ulaz i tako oduzeo prednost prolaska mopedu „Huoniao“, požeških registracijskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao također 60-godišnji vozač. Tom prilikom moped je udario u stražnju desnu bočnu stranu osobnog automobila. U prometnoj nesreći vozač mopeda je lakše ozlijeđen, a protiv vozača automobila slijedi optužni prijedlog.

Tijekom proteklog vikenda zabilježena su i dva bijega s mjesta prometne nesreće (u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva i u Velikoj, u ulici Bana Josipa Jelačića) te četiri prometne nesreće s materijalnom štetom (dvije i Požegi u ulicama Matice hrvatske i Ljudevita Gaja, te po jedna u Gučanima i Pleternici u ulici Kralja Zvonimira).