Utorak, 22 Siječanj 2019 11:47

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava u Pleternici

U ponedjeljak, 21. siječnja 2019., na području Pleternice, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima 3 ručne bombe i 300 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Nepropisnim pretjecanjem do nesreće u Eminovcima

U ponedjeljak, 21. siječnja 2019., oko 17.10 sati, u Eminovcima u ulici Vukovarskoj, 23-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, na mjestu gdje je to zabranjeno prometnim znakom, započeo je pretjecati autobus marke „Setra“ požeških registarskih oznaka, koji je također započeo pretjecati drugo vozilo koje se kretalo ispred njega, a da bi izbjegao udar u autobus 23-godišnji vozač osobnog automobila vozilom je sletio na putnu bankinu, gdje je došlo do udara u prometni znak u vlasništvu Hrvatskih cesta. Obojici vozača bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja zabrana izraženih prometnim znakovima.

Vozači oprezno u zimskim uvjetima

S obzirom da snijeg pada i zadržava se na kolniku, upravljanje vozilima pod takvim uvjetima je otežano pa se vozačima preporučuje dodatni oprez kod upravljanja vozilom jer se tada povećava i opasnost od prometnih nesreća. Vozačima savjetujemo da ne kreću na put bez zimske opreme, a ukoliko prometuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila, izbjegavaju nagla kočenja i promjene smjerova, a posebnu pozornost obrate na zavoje, mostove, usjeke i nadvožnjake gdje je mogućnost poledice veća.

Foto: Ilustracija