Ponedjeljak, 05 Studeni 2012 20:31

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Krađa oplata
Tijekom noći s ponedjeljka na utorak, 22./23. listopada 2012. godine, u mjestu Završje nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je četiri čelične oplate veličine 3X2,5 metara koje su djelatnici trgovačkog društva iz Ivanić Grada, koji tamo obavljaju komunalne radove, ostavili uz prometnicu bez nadzora. Policijski službenici tragaju za počiniteljem ovog kaznenog djela.
 
Lakše ozlijeđeni u slijetanja s kolnika
U srijedu, 24. listopada oko 25 minuta nakon ponoći na D-51 između mjesta Požega i Eminovci, 22-godišnji vozač „Opel Kadeta“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine i vožnje pod utjecajem alkohola (1,25 g/kg) izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. 22-godišnji vozač, protiv kojeg slijedi optužni prijedlog, i 21-godišnji putnik iz vozila lakše su ozlijeđeni.
 
Krađa novca u prodavaonici
U srijedu, 24. listopada u Kuzmici u prodavaonici trgovačkog društva iz Požege nepoznati muškarac je iz blagajne otuđio 2.000 kuna. Brzom intervencijom policije on je oko 18.11 sati zaustavljen u Požegi u ulici sv. Roka kako upravlja osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj 45-godišnjak iz Požege i protiv njega slijedi kaznena prijava.
 
Lažne dojave o postavljenim bomba
Tijekom noći sa srijede na četvrtak, 24./25., policijskim službenicima je dva puta anonimno dojavljeno telefonom da su postavljene bombe u ugostiteljske objekte i to oko 2 sata u Požegi u ulici sv. Florijana, a oko 3.15 sati u Požegi u ulici Cehovskoj.
Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu pregledao je objekte te utvrdio da se radi o lažnim dojavama. Policija traga za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave za kazneno djelo „Širenje lažnih i uznemirujućih glasina“.
Kako su tu noć održavane brucošijade a u nekim lokalima bilo je i narodnjačkih zvijezda očito je nekome zasmetalo pa se poslužio kaznenim djelom da drugima osujeti zabavu.
 
Provaljivao redom po Kaptolu
Tijekom noći sa srijede na četvrtak, 24./25. listopada 2012. godine, u Kaptolu na Trgu Vilima Korajca provaljeno je u dva ugostiteljska objekta. Nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u ugostiteljski objekt 35-godišnjakinje na Trgu Vilima Korajca te iz njega otuđio alkoholna pića i nešto novca. Iste noći provaljeno je i u ugostiteljski objekt trgovačkog društva sa sjedištem u mjestu Komarovci iz kojeg su otuđene cigarete i nešto novca.
Kriminalističkim istraživanjem počinitelji provala su sutradan pronađeni. Policijski službenici utvrdili su da su počinitelji ovih kaznenih djela dvojica muškaraca s područja općine Kaptol starosti 21 i 25 godina te protiv njih slijedi posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao nadopuna kaznene prijave.
 
Uspješno otkrivanje prošlotjednih provala
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom muškaraca starosti 44, 29 i dvojica 24 godine utvrđeno je da su tijekom noći s četvrtka na petak, 4./5. listopada 2012. godine na području općine Pakrac s objekta Hrvatske kontrole zračne plovidbe poskidali i otuđili oko 50 m2 bakrenih limova, koje su poslije prodali tvrtki za otkup sekundarnih sirovina na području Zagreba za iznos od 7.000 kuna. Slijedi posebno izvješće kao nadopuna kaznene prijave.
Kriminalističkim istraživanjem nad 44-godišnjakom iz Požege utvrđeno je da je 28. srpnja 2012. godine u Požegi u ulici Hrvatskih branitelja u prodavaonici 40-godišnjaka iz blagajne otuđio 2.200 kuna dok se prodavačica nalazila u skladištu. Protiv 40-godišnjeg počinitelja slijedi kaznena prijava.
 
Provalu spriječili građani
Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom iz Požege utvrđeno je da je u utorak, 23. listopada 2012. godine oko 23.45 sati u Požegi u ulici Matice Hrvatske razbio staklo na ugostiteljskom objektu pokušavajući provaliti, ali je kad su ga uočili građani pobjegao neotuđivši ništa. Protiv 38-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
 
Pet prometnih za vikend
Tijekom vikenda na području Policijske uprave dogodilo se pet prometnih nesreća. U subotu, 27. listopada oko 6.55 sati u Požegi na raskrižju ulica Josipa Runjanina i Orljavske 57-godišnji vozač osobnog automobila marke „ford“, daruvarskih registracijskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska 32-godišnjem vozaču motocikla marke „Keeway“, zbog čega je motocikli udario u „Ford“, a vozač motocikla teško je ozlijeđen. Protiv 57-godišnjeg počinitelja ove prometne nesreća slijedi kaznena prijava.
Dogodio se bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Novi Bešinci, te još tri prometne nesreće s materijalnom štetom u mjestima Prekopakra, u Požegi u ulici Zrinskoj te u Dervišagi u ulici Stjepana Radića.
 
Provala u vikendicu
U razdoblju od 27. do 29. listopada u Požegi u ulici Grgurevski put nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikendicu 48-godišnjaka te iz nje otuđio nekoliko boca alkoholnog pića. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava i policijski službenici tragaju za njim.
 
Puntom srušila pješakinju
U ponedjeljak, 29. listopada 2012. godine, oko 14.50 sati u Požegi na raskrižju ulica Stjepana Radića, Franje Cirakija i Priorljavske 32-godišnja vozačica osobnog automobila marke „Fiat Punto“, osječkih registracijskih oznaka, nije se kretala sigurnosnom brzinom približavajući se pješačkom prijelazu zbog čega je vozilom udarila 17-godišnju pješakinju. Pješakinja je pala na kolnik i lakše se ozlijedila, a protiv 32-godišnjakinje slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Krađa telekomunikacijskog kabela
U utorak, 30. listopada u ranim jutarnjim satima otuđeno je 95 metara telekomunikacijskog kabela na željezničkoj pruzi između mjesta Latinovac i Čaglin. Policijski službenici tragaju za počiniteljem i protiv njega slijedi kaznena prijava.
 
Udario u parkirani automobil i pobjegao
U utorak, 30. listopada oko 19.25 sati u Požegi, na sjevernom odvojku Zrinske ulice, 44-godišnji vozač teretnim automobilom „MAN“, požeških registracijskih oznaka, zbog nepropisnog obilaženja udario u parkirani osobni automobil „VW golf“, požeških registracijskih oznaka, nakon čega je napustio mjesto događaja no ubrzo je pronađen. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Narušavanje javnog reda i mira
U utorak, 30. listopada oko 14.35 sati u Velikoj, u ulici Stjepana Radića, 64-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola je vikao i galamio na ukućane jedne obiteljske kuće. Zbog opasnosti od nastavka činjenja prekršaja zadržan je u posebnoj prostoriji policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.