Petak, 16 Studeni 2012 17:57

IZ POLICIJSKE BILJEŽNICE

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Vožnja u pijanom stanju
U utorak, 6. studenoga 2012. godine, 25 minuta nakon ponoći, u Požegi u ulici Osječkoj policijski službenici su u prometu zaustavili 34-godišnjaka kako upravlja osobnim automobilom marke „VW golf“, požeških registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola, naime utvrđena mu je prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,33 g/kg. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti voziti u alkoholiziranom stanju smješten je u posebnu prostoriju Policijske uprave do otrežnjenja, a protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Pas ugrizao dijete
U utorak, 6. studenoga 2012. godine, oko 9,20 sti u Požegi u ulici Julija Kempfa pas kojeg je 51-godišnjakinja vodila na povodcu ugrizao je 13-godišnje dijete. Dijete je lakše ozlijeđeno, a protiv 51-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.
 
Galamio i vrijeđao u ugostiteljskom objektu
U utorak, 6. studenoga 2012. godine, oko 21.15 sati u Vetovu u ulici Zagrebačkoj u ugostiteljskom objektu 34-godišnjak, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,2 g/kg galamio je i pogrdnim riječima vrijeđao zaposlenicu. Policijski službenici smjestili su 34-godišnjaka u Posebnu prostoriju Policijske uprave do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.
 
Provala u prodavaonicu
Tijekom noći s utorka na srijedu, 6./7. studenoga 2012. godine, u Požegi u ulici Sokolovoj nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu trgovačkog društva iz Požege te iz nje otuđio kutije cigareta. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakom iz Požege utvrđeno je da je provalio u prodavaonicu trgovačkog društva iz Požege te iz nje otuđio više kutija cigareta.
 
Sletio u putni kanal
U srijedu, 7. studenoga 2012. godine, oko 9,45 sati u Dervišagi u ulici Stjepana Radića 61-godišnji vozač osobnog automobila marke „VW Golf“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio je s kolnika u putni kanal nakon čega je vozilo udarilo u tri stabla bora, metalnu reklamu, betonski stup javne rasvjete i u prometni znak. 61-godišnjak je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Narušavanje javnog reda i mira
U srijedu, 7. studenoga 2012. godine, oko 23.15 sati u Kaptolu u ulici Požeškoj 21-godišnjak (1,41 g/kg) je u ugostiteljskom objektu razbio čašu o pod i nakon što je izašao iz objekta nastavio je narušavati javni red i mir galameći i lupajući po vratima koja je vlasnik zaključao te ih polijevao pivom. Po dolasku policijskih službenika na mjesto događaja on ih je omalovažavao i vrijeđao. 21-godišnjak je uhićen i smješten u Posebnu prostoriju Policijske uprave i protiv njega slijedi optužni prijedlog, ali slijedi i kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijetnje“.
 
Krađa električne energije
U razdoblju od 22. svibnja do 8. studenoga 2012. godine, u mjestu Doljanci 31-godišnjak, kojemu je isključena električna energija zbog nepodmirenih dugovanja, neovlašteno se spojio na dovod električne energije i koristio ju. Protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
 
Bijeg s mjesta prometne nesreće
U četvrtak, 8. studenoga 2012. godine, oko 10,05 U Pleternici u ulici Ivana Šveara nepoznati počinitelj prilikom uključivanja u promet oštetio je parkirano vozilo „VW jettu“ požeških registracijskih oznaka. Policijski službenici pronašli su 48-godišnju počiniteljicu koja je upravljala osobnim automobilom marke „Daewo Lanos“, požeških registracijskih oznaka, i protiv nje slijedi optužni prijedlog.
 
 
Dvije teške krađe provaljivanjem
U razdoblju od 30. listopada do 9. studenoga 2012. godine, u mjestu Dervišaga u ulici Stjepana Radića nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u dvorišnu zgradu 71-godišnjaka te iz nje otuđio 50 litara rakije. Protiv počinitelja slijedi kaznena prijava, a policijski službenici tragaju za njim.
U petak, 9. studenoga 2012. godine, u vremenu od ponoći do 5.20 sati u Pleternici u ulici Ivana Šveara nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u ugostiteljski objekt trgovačkog društva iz Brodskog Drenovca te iz njega otuđio cigarete i nešto novca. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 19-godišnjak iz Pleternice počinitelj ove teške krađe provaljivanjem i prema njemu slijedi posebno izviješće kao nadopuna kaznene prijave.
 
Krađa nakita
U petak, 9. studenoga 2012. godine, u vremenu od 12 do 15 sati, u Lipiku u ulici Slavonskoj, iz nezaključanog stana 54-godišnjakinje nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je više komada zlatnog i srebrnog nakita. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Lakše ozlijeđene tri osobe u prevrtanju
U subotu, 10. studenoga 2012. godine, oko 4.10 sati u Završju u ulici Zvonka Brkića 50-godišnji vozač osobnog automobila marke „Peugeot“, požeških registracijskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio s kolnika te udario u prometni znak i metalnu ogradu mosta preko odvodnog kanala. Potom se vozilo prevrnulo na krov, a vozač i dva putnika lakše su ozlijeđeni. Protiv 50-godišnjeg počinitelja slijedi obavezni prekršajni nalog.
 
Krađa nakita
U razdoblju od 15. kolovoza do 10. studenoga 2012. godine, u Brestovcu u ulici Baruna Trenka iz obiteljske kuće u kojoj prebiva 28-godišnjak nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je više komada zlatnog nakita. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.
 
Zlouporaba opojne droge
U nedjelju, 11. studenoga 2012. godine, oko 2.30 sati u Požegi u ulici Kamenita vrata policijski službenici su kod 18-godišnjaka iz Požege pronašli manju količinu opojne droge cannabis marihuane, zbog čega prema njemu slijedi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu.
 
Nasilničko ponašanje u obitelji
U subotu, 10. studenoga 2012. godine, oko 15.15 sati u mjestu Komušina 30-godišnjak je verbalno i tjelesno napao svoju suprugu. On je uhićen, temeljem Prekršajnog zakona izdana mu je mjera opreza zabrane približavanja i održavanja veze sa suprugom na udaljenosti od pet metara u trajanju od osam dana i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Krivotvorenje novca
U petak, 9. studenoga 2012. godine, oko 23 sata u Požegi u ulici Sv. Florijana 24 godišnjak s područja Zagreba u ugostiteljskom objektu je u dva navrata račun za konzumiranje više alkoholnih pića platio novčanicama od 200 kuna za koje se sumnja da su krivotvorene. 24-godišnjak je uhićen i tijekom kriminalističkog istraživanje pronađeno je sedam krivotvorenih novčanica zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava, a određen mu je i istražni zatvor u trajanju od 30 dana.
 
Dva narušavanje javnog reda i mira
U nedjelju, 11. studenoga 2012. godine, oko 10.15 sati u mjestu Gaj u ulici Ilije Strganca u dvorištu obiteljske kuće 42-godišnjaka, 48-godišnjakinja je verbalno napala 56-godišnjakinju vrijeđajući je raznim pogrdnim i uvredljivim riječima. Protiv 48-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog.
Isti dan oko 12.30 sati u Požegi u ulici Pavla Radića u prodavaonici 38-godišnjak, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,73 g/kg vikao je i galamio te vrijeđao prodavačicu. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti s narušavanjem javnog reda i mira on je smješten u posebnu prostoriju Policijske uprave do otrežnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.
 
Udario u stup javne rsvjete
U nedjelju, 11. studenoga 2012. godine, oko 5.20 sati u mjestu Prekopakra u ulici Dr. Ante Starčevića 23-godišnji vozač (1,43 g/kg) osobnog automobila marke „Renault“, daruvarskih registracijskih oznaka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake uslijed čega je vozilom sletio s kolnika na parkiralište te udario u stup javne rasvjete. 23-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju Policijske postaje do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.
 
Dvije krađe
U subotu, 10. studenoga 2012. godine, u vremenu od 2 do 3 sata u Pakracu na Trgu Dr Franje Tuđmana nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je bicikli marke „Trek 3500“ kojeg je 22-godišnji vlasnik ostavio nezaključanog pokraj zgrade.
U razdoblju od 12. listopada do 12. studenoga 2012. godine u mjestu Donji Čaglić u ulici Roberta Žilija iz obiteljske kuće nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je metalni sef s većim iznosom novca u vlasništvu 53-godišnjaka.
Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijede kaznene prijave.
 
Pronalazak ubojitih sredstava
U ponedjeljak, 12. studenoga 2012. godine, u mjestu Prekopakra u ulici Stjepana Radića policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu izuzeo je ručnu obrambenu bombu M-50 koju je pronašao 56-godišnji građanin prilikom uređivanja okućnice. Bomba zaostala iz Domovinskog rata bit će naknadno uništena.