Ponedjeljak, 15 Srpanj 2019 10:15

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Provaljeno u ljekarnu u Lipiku

U noći sa subote na nedjelju, 14./15. srpnja 2019., u ulici Slavonskoj u Lipiku, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u ljekarnu u vlasništvu trgovačkog društva iz Lipika, iz koje je otuđio metalni sef. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Narušavali javni red i mir u Donjem Čagliću

U petak, 12. srpnja 2019., oko 10.25 sati, u ulici Mačkovac u Donjem Čagliću, vikom i galamom, te međusobnim vrijeđanjem javni red i mir su narušavali 38-godišnjakinja i 65-godišnjak i protiv istih slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Četiri prometne nesreće – nema stradalih

Ukupno se tijekom vikenda dogodilo četiri prometne nesreće i to po jedna u Požegi, Pakracu, Pleternici i Frkljevcima, a sve su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel). Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 46 prekršaja, od čega se ističu 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 23 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, a 7 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,27 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 81 km/h. U nadzoru prometa tijekom vikenda zatečen je jedan ponavljač prekršaja, koji je ranije evidentiran kao počinitelj prekršaja alkoholiziranosti.