Banner 750x94 gume barišić

Untitled 1

Breadcrumbs

Četvrtak, 19 Rujan 2019 09:50

Iz policijske bilježnice - Lakše ozlijeđen vozač mopeda u Požegi

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Lakše ozlijeđen vozač mopeda u Požegi

U srijedu, 18. rujna 2019., oko 10.25 sati, u Ulici Pavla Radića u Požegi, 65-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom skretanja ulijevo nije propustio moped marke „Aprilia“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 65-godišnjak i koji se kretao iz suprotnog smjera te zadržavao svoj smjer kretanja, a koji je zbog izbjegavanja udara u osobni automobil izgubio nadzor nad mopedom te pao na kolnik i lakše se ozlijedio. Vozaču osobnog automobila bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

Počiniteljima prometnih prekršaja počinjenih u utorak određene sankcije

Jučer, 18. rujna 2019., dežurnom prekršajnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, dovedeni su 56-godišnjak i 57-godišnjak koji su utorak 17. rujna zatečeni u činjenju više težih prometnih prekršaja.

Nakon saslušanja, 56-godišnjaku koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,17 promila i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, izrečena je kazna zatvora u trajanju od 20 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B “kategorije u trajanju od 12 mjeseci. Dok je 57-godišnjem vozaču traktora koji nije bio registriran i osiguran, te koji je istim upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 promila, izrečena je kazna zatvora u trajanju od 16 dana i 2.100 kuna novčane kazne.

Požar u drvarnici u Pakracu

U utorak, 17. rujna 2019., u večernjim satima, u Ulici kneza Domagoja u Pakracu, zbog neutvrđenog razloga došlo je do požara u prostoru drvarnice u vlasništvu 57-godišnjaka u kojemu su opožareni zidovi i stolarija, odnosno nastala materijalna šteta.