Srijeda, 09 Listopad 2019 09:48

Dva slijetanja vozača pod utjecajem alkohola

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Prometne nesreće uz alkoholizirane vozače

U utorak, 8. listopada 2019., oko 1 sat, u Kutjevu, u Ulici Stjepana Radića, 47-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 1,89 promila upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, sletio je vozilom s kolnika na travnato proširenje te udario u parkirani teretni automobil marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja vozač je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 2.45 sati, između mjesta Ašikovci i Zarilac, 19-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,07 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio na bankinu gdje je došlo do udara vozila u drvo, a potom do rotiranja i prevrtanja na krov. U prometnoj nesreći 19-godišnji putnik je teško ozlijeđen, a vozač lakše i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.

Krađa životinja iz ograđenog prostora

U ponedjeljak, 7. listopada 2019., policijskim službenicima je prijavio 26-godišnjak da mu je u razdoblju od 2. do 5. listopada, u mjestu Škrabutnik, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz ograđenog prostora otuđio životinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.