Breadcrumbs

Srijeda, 16 Listopad 2019 13:00

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Dragovoljno predao streljivo i eksplozivna sredstva

U utorak, 15. listopada 2019., na području Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao streljivo, tri metra sporogorećeg štapina i 42 komada detonatora, a koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Pronašao ručnu bombu

U utorak, 15. listopada 2019., oko 11.30 sati, u Lipiku, u Ulici Ante Starčevića, 49-godišnjakinja je prilikom obavljanja poljoprivrednih radova pronašla ručnu bombu M-75 za koju je utvrđeno da je zaostala iz Domovinskog rata i koju je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja