Breadcrumbs

Ponedjeljak, 04 Studeni 2019 12:33

Iz policijske bilježnice o krađama, provalama, prijevarama, marihuani i požarima

Ocijeni sadržaj
(24 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U noći sa srijede na četvrtak 30./31. listopada 2019. u Požegi u Ulici Arslanovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u zalagaonicu u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege i otuđio nekoliko mobilnih uređaja, tablet te razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prijavio prijevaru

U četvrtak 31. listopada 2019., policijskim službenicima je prijavio 44-godišnjak s područja Brestovca da mu se dana 24. listopada javila nepoznata osoba i ponudila kredit te joj je dao svoje podatke, no do današnjeg dana nije dobio novac iako ga je trebao dobiti. Nadalje, utvrđeno je da je novac isplaćen na bankovni račun nepoznatog vlasnika, dok mu se nepoznata osoba više ne javlja. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U subotu 2. studenoga 2019. u večernjim satima na području Požege, policijski službenici su kod 31-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Narušavali javni red i mir

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje te utvrdili da su se dana 31. listopada 2019. oko 1.30 sat u Požegi u Ulici sv. Florijana, verbalno i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 19 godina od kojih je jedan bio pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,50 promila i koji je tom prilikom lakše ozlijeđen. Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz čl.13. (tuča, vika i galama) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U petak 1. studenoga 2019. oko 2 sata u Pakracu na Trgu dr. Franje Tuđmana, 18-godišnjak je tjelesno napao dvije muške osobe starosti 17-godina zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. (naročito drsko i nepristojno ponašanje) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Dragovoljno predao zračnu pušku

U četvrtak 31. listopada 2019. na području Požege, 72-godišnji građanin je policijskim službenicima predao zračnu pušku koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Požari

U četvrtak 31. listopada 2019. oko 15.55 sati u Požegi u Ulici fra Kaje Adžića, 34-godišnjakinja je u podrumu obiteljske kuće ložila peć i tom prilikom joj je iz ruke ispao kanister u kojem se nalazio benzin uslijed čega je došlo do požara u kojem je nagorio hladnjak.

U subotu 2. studenoga 2019. u vremenu od 12.30 do 17.15 sati u mjestu Zagrađe  u obiteljskoj kući u vlasništvu 53-godišnjaka, uslijed prijenosa topline sa peći na kruta goriva na fotelju koja se nalazila u neposrednoj blizini došlo je do požara prilikom čega je izgorjela fotelja dok su strop i podovi začađeni.