Utorak, 14 Travanj 2020 11:48

Policijska bilježnica prepuna prekršaja za ovaj blagdanski vikend, uz marihuanu i puno alkohola

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Provaljeno u vikendicu

U razdoblju od 8. do 13. travnja 2020., u mjestu Velika, u blizini Frankopanske ulice, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 49-godišnjaka i otuđio alat u vlasništvu 38-godišnjaka.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Teška krađa“.

Neovlašteno posjedovali marihuanu

U subotu, 11. travnja 2020., u večernjim satima, u mjestu Velika, policijski službenici su kod 20-godišnjaka i 24-godišnjaka pronašli manju količinu marihuane. Opojna sredstva su od počinitelja oduzeta te će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Držali životinje bez nadzora

U ponedjeljak 13. travnja 2020., u ranim jutarnjim satima u mjestu Potočani (općina Velika), 52-godišnjak i 62-godišnjak propustili su nadzor nad svojim psima koji su napustili obiteljska dvorišta, te u ograđenom prostoru za držanje životinja u vlasništvu 58-godišnjaka napali domaće životinje – ovce, kao i vlasnika istih. Protiv 52-godišnjaka i 62-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Narušavali javni red  i mir

U petak 10. travnja 2020., oko 18 sati u Pleternici u Ulici Matije Gupca, u dvorišnom prostoru, 69-godišnjakinja je verbalno i tjelesno napala 52-godišnjakinju zbog čega protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 22 sata u Požegi u Ulici Eugena Kvaternika, 39-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,36 promila vikao i galamio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 39-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

U nedjelju 12. travnja 2020., oko 18.20 sati u Požegi u Ulici Vjekoslava Babukića, u hodniku stambene zgrade, 46-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) verbalno i tjelesno napao 36-godišnjakinju. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.