Petak, 05 Lipanj 2020 10:06

Uz alkohol uvijek idu neredi, tučnjave i vrijeđanje policajaca koji interveniraju i postupaju

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

Narušavali javni red i mir

U četvrtak 4. lipnja 2020. oko 7.30 sati u Lipiku u Slavonskoj ulici, 37-godišnjak je trčao za 52-godišnjakom i pokazivao mu srednji prst. Također je utvrđeno da se u ožujku i travnju ove godine drsko ponašao na način da je pljuvao na njega. Protiv 37-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. (naročito drsko i nepristojno ponašanje) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Istoga dana, oko 22.50 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, 31-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,82 promila bez ikakvog povoda tjelesno napao trojicu muškaraca starosti 27, 31 i 36 godina, dok je 26-godišnjakinja pod utjecajem alkohola od 0,84 promila vikala i galamila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 31-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega kao i protiv 26-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13. (tuča, svađa, vika) Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U četvrtak 4. lipnja 2020. oko 22.20 sati u Pleternici u Vinogradskoj ulici, 60-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,13 promila omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, a također je utvrđeno da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu ili bilo koji drugi dokument kojim bi se utvrdio identitet. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 60-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o osobnoj iskaznici.

Prometne nesreće

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske bilježimo jednu prometnu nesreću s materijalnom štetom koja se dogodila u Požegi u Industrijskoj ulici.