Breadcrumbs

Četvrtak, 30 Srpanj 2020 10:20

Pronašao i predao policijskim službenicima ručnu bombu

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

U srijedu, 29. srpnja 2020., na području Pakraca, 66-godišnjak je policijskim službenicima predao ručnu bombu, koju je pronašao prilikom čišćenja zemljišta i koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Priopćenje PU požeško-slavonske -

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer.  Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja, bez vremenskog ograničenja.  Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 

Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A - zabranjeno oružje: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl.  Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu to prijaviti na  broj policije 192 ili policijskim službenicima na terenu.  Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.