Breadcrumbs

Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 11:58

Tri prometne nesreće s materijalnom štetom, za dvojicom počinitelja se traga

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U utorak 4. kolovoza 2020., u vremenu od 11.45 do 12 sati, na parkiralištu trgovačkog centra u ulici Njemačkoj u Požegi, nepoznati je vozač, upravljajući nepoznatim vozilom, zbog neutvrđenog razloga udario u propisno parkiran, na obilježenom mjestu, osobni automobil marke "Audi" požeških registarskih oznaka u vlasništvu 46-godišnjaka, a kojeg je prethodno parkirala 39-godišnjakinja. Nakon prometne nesreće, nepoznati počinitelj je napustio mjesto događaja, a da oštećenima nije ostavio podatke o sebi i vozilu s kojim je pričinio oštećenje.

Istoga dana, oko 22.05 sati, u Ulici Svetog Roka u Požegi, nepoznati vozač, koji je upravljao nepoznatim vozilom, zbog nepropisnog kretanja kolnikom, vozilom je prešao u prometni trak namijenjen kretanju vozila iz suprotnog smjera, te prilikom mimoilaženja s osobnim automobilom marke "Volkswagen" požeških registarskih oznaka kojim je upravljao 19-godišnjak, udario  u isti, a nakon toga napustio mjesto događaja, a da s oštećenim nije razmijenio podatke o sebi i vozilu kojim je pričinio štetu.

Mole se eventualni svjedoci ili druge osobe koje raspolažu saznanjima o ovim događajima da se jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.


Podsjećamo:

Vozači, sudionici prometne nesreće, u kojoj je uzrokovana samo materijalna šteta na vozilima, dužni su, ukoliko je to moguće, odmah ukloniti vozila s kolnika, omogućiti nesmetano odvijanje prometa, popuniti i potpisati Europsko izvješće o nesreći ili na drugi način razmijeniti osobne podatke i podatke o vozilima.
Vozači ne smiju napustiti mjesto prometne nesreće dok nisu popunili i potpisali Europsko izvješće ili na drugi način razmijenili osobne podatke i podatke o vozilima.
U slučaju prometne nesreće samo s materijalnom štetom, kad na mjestu nesreće nema vlasnika vozila ili vlasnika druge oštećene stvari, vozač je dužan vlasniku vozila ili druge oštećene stvari ostaviti podatke o sebi i vozilu kojim je uzrokovao prometnu nesreću.

Novčanom kaznom u iznosu od 500,00 kuna kaznit će se vozači ako odmah s kolnika, ukoliko je to moguće, ne uklone vozila i omoguće nesmetano odvijanje prometa.
Novčanom kaznom u iznosu od 3.000,00 do 7.000,00 kuna kaznit će se vozač ako drugom sudioniku u prometnoj nesreći ili osobi vlasniku oštećenog vozila ili druge stvari ne ostavi svoje podatke ili ne popuni Europsko izvješće i napusti mjesto prometne nesreće.

U srijedu, 5. kolovoza 2020., oko 23.55 sati, u Ulici Eugena Kvaternika u Požegi, 21-godišnjakinja, koja je upravljala osobnim automobilom marke BMW, požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine (zavoj, kolnik mokar i sklizak), izgubila je nadzor nad vozilom i sletjela sa kolnika na travnatu površinu uz kolnik, a potom dolazi do udara u temelj obiteljske kuće u vlasništvu 83-godišnjakinje, te odbacivanja vozila na poljoprivredno zemljište uz obiteljsku kuću 83-godišnjakinje. 21-godišnjakinji će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.