Ponedjeljak, 17 Kolovoz 2020 10:19

Prometne nesreće i ugrožavanje prometa tijekom proteklog vikenda

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

U subotu 15. kolovoza 2020. oko 17.25 sati u mjestu Novi Mihaljevci, 30-godišnji vozač koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,41 promil upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio na putnu bankinu, a potom udario u stup javne rasvjete nakon čega je došlo do rotacije vozila i nekontroliranog kretanja te udara u betonsku ogradu u vlasništvu 50-godišnjaka. U prometnoj nesreći putnici iz vozila starosti četiri i 22 godine su lakše ozlijeđeni kao i 30-godišnji vozač koji je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv kojeg slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda bilježimo prometnu nesreću s materijalnom štetom u mjestu Vukojevica i bijeg s mjesta prometne nesreće u mjestu Bučje.

Ugrožavao promet

U nedjelju 16. kolovoza 2020. oko 15.05 sati u mjestu Ferovac, prilikom kontrole prometa zaustavljen je osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao 25-godišnjak i za kojeg je utvrđeno da već ima tri pravomoćne presude za zavedeni prekršaj, dok kod sebe nije posjedovao osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. 25-godišnjak je  uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će u jutarnjim satima biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog.