Ponedjeljak, 24 Kolovoz 2020 11:44

Požar još pod istragom i nekoliko tuča, svađa i vike u ugostiteljskim objektima

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

 Požar u Požeškoj Koprivnici

U petak 21. kolovoza 2020. oko 22.15 sati u mjestu Požeška Koprivnica, u radionici, došlo je do požara na način da je 45-godišnjak obrađivao metal na tračnoj brusilici prilikom čega je došlo do iskrenja i zapaljenja piljevine te širenja požara na drvenu stropnu konstrukciju te konstrukciju krovišta radionice i kuće. Vezano za navedeno slijedi daljnje kriminalističke istraživanje nakon čega slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

Narušavali javni red i mir

U petak 21. kolovoza 2020. oko 19.20 sati u Požegi u Mlinskoj ulici, u ugostiteljskom objektu i na terasi, 37-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1,56 promila vikao i galamio te prevrnuo jedan stol. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 37-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13 (tuča, svađa i vika) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

U nedjelju 23. kolovoza 2020. oko 14.30 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva, na terasi ugostiteljskog objekta, verbalno su se i tjelesno sukobila dvojica muškaraca starosti 39 i 57 godina. Također je utvrđeno da je 39-godišnjak kod sebe imao palicu ručne izrade s kojom je mahao. Protiv 57-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13. (tuča, svađa i vika) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok protiv 39-godišnjaka slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 6. (naročito drsko ponašanje) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te zbog  počinjenog prekršaja  iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.