Utorak, 25 Kolovoz 2020 09:05

Ukradenim automobilom 34- godišnjak prouzročio prometnu nesreću

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Neovlašteno koristio automobil u vlasništvu 27-godišnjaka

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“. Naime, on je u petak 21. kolovoza 2020. oko 19 sati u Požegi u Ulici Kralja Krešimira, odvezao osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 27-godišnjaka, a koji je bio otključan i s ključevima u bravici za paljenje te s vozilom naknadno prouzročio prometnu nesreću u mjestu Gradski Vrhovci nakon čega je napustio mjesto događaja. Protiv 34-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari“ i optužni prijedlog zbog upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom, izazivanja prometne nesreće i bijega s mjesta prometne nesreće.

Dragovoljno predala streljivo

U ponedjeljak 24. kolovoza 2020. na području Požege, 57-godišnjakinja je policijskim službenicima predala 20 komada streljiva, a koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Pod utjecajem alkohola omalovažavao i vrijeđao policijske službenike

U ponedjeljak 24. kolovoza 2020. oko 18.50 sati u mjestu Alaginci, 36-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,72 promila prilikom postupanja vrijeđao i omalovažavao policijske službenike. Također je utvrđeno da neprijavljeno boravi na adresi u mjestu Alaginci i on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Požegi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o prebivalištu.

Foto: ilustracija