Ponedjeljak, 31 Kolovoz 2020 11:06

Rezultati akcije policije za protekli vikend

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja, dok je u noći sa subote na nedjelju provedena preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđen je ukupno 40 prekršaja, od čega se ističe deset prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, šest prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u petak 28. kolovoza 2020. oko 20.30 sati u mjestu Novo Selo gdje je u prometu zatečen 65-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,23 promila upravljao osobnim automobilom te nije postupao po naredbi i znakovima policijskih službenika da zaustavi svoje vozilo. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 13.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.