Ponedjeljak, 21 Rujan 2020 12:18

Teže ozlijeđen motociklist, lakše biciklist i vožnja u alkoholiziranom stanju

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Tri prometne nesreće za vikend

U subotu, 19. rujna 2020., oko 7.50 sati, u Požegi, na raskrižju ulice Zrinske i Ulice Milke Trnine, 36-godišnji vozač bicikla, koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,38 promila, prilikom skretanja, zbog vožnje neprilagođenom brzinom izgubio ja nadzor nad biciklom i pao na kolnik, te se lakše ozlijedio. 36-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom i pod utjecajem alkohola.

U nedjelju, 20. rujna 2020., oko 17 sati, u Kukunjevcu, 41-godišnji vozač motocikla, koji je upravljao motociklom pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,51 promila, u zavoju, zbog vožnje neprilagođenom brzinom, izgubio ja nadzor nad motociklom, sletio sa kolnika i potom pao, te se teže ozlijedio. 41-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom i pod utjecajem alkohola.

Treća prometna nesreće dogodila se u petak 18. rujna u Požegi i za posljedicu je imala materijalnu štetu.

U nedjelju, 20. rujna 2020., oko 3.20 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 18-godišnjaka, koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,24 promila, prije stjecanja prava i nepropisnom brzinom, upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja  smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Predao pušku i streljivo na području Pakraca

U petak 18. rujna 2020., na području Pakraca, 56-godišnjak je iskoristio zakonsku mogućnost da bez sankcija preda ubojita sredstva i policijskim službenicima predao pušku i 90 komada streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.