Ponedjeljak, 28 Rujan 2020 11:29

Vozač 29-godišnjak koji je izletio u Babinom Viru i presjekao stup rasvjete imao 1,58 promila alkohola

Ocijeni sadržaj
(19 glasova)

Prometna problematika

U petak 25. rujna 2020. oko 22.45 sati u mjestu Flipovac u Lipičkoj ulici, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom i sletio van kolnika te udario u uzvišenu zemljanu površinu prilikom čega je došlo do rotiranja i udara vozila u potporni betonski zid. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 17-godišnji putnik, dok protiv vozača slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kazneno djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.     

U subotu 26. rujna 2020. oko 18.50 sati u Požegi na raskrižju ulica Slavka Kolara i Vladimira Nazora, 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,58 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, dolaskom do zavoja ulijevo uslijed neprilagođene brzine nije uspio zaustaviti vozilo te je udario prednjim desnim i lijevim pneumatikom u betonski rubnik nakon čega je udario prednjim dijelom vozila u metalni stup ulične rasvjete u vlasništvu Grada Požege. Protiv vozača slijedi prekršajni nalog zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom i izazivanja prometne nesreće.

Tijekom vikenda dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom u Pleternici u Mlinskoj ulici i u Požegi u ulicama bana Emerika Derenčina i kralja Zvonimira.