Srijeda, 21 Listopad 2020 08:18

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

U požaru gorjela pekara

U utorak 20. listopada 2020. oko 6.30 sati u mjestu Novoselci, u dvorišnim zgradama (prostor pekare) u vlasništvu 30-godišnjaka, došlo je do požara zbog kvara na električnim instalacijama pretvarača pare u sklopu komore za tijesto te zapaljenja krovne konstrukcije prilikom čega se požar proširio na halu i radne strojeve za potrebe pekare.

Dragovoljno predao streljivo

U utorak 20. listopada 2020. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao 80 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Pronašao bombu

U ponedjeljak 19. listopada 2020. u poslijepodnevnim satima u šumskom predjelu u blizini mjesta Šeovica, 45-godišnjak je prilikom planinarenja pronašao ručnu bombu za koju je utvrđeno da je zaostala iz Drugog svjetskog rata. Navedenu bombu je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i pohranio u prostorije policije do uništenja.

Prometne nesreće

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Matice Hrvatske.