Utorak, 27 Listopad 2020 08:27

Ukradenim podatcima nabavio mobitel kod teleoperatera a 54-godišnjak teško ozlijeđen u aktiviranju eksplozivne naprave u koritu rijeke

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Prijavio nedozvoljenu uporabu osobnih podataka

U ponedjeljak 26. listopada 2020. policijskim službenicima je prijavio 34-godišnjak s područja Kutjeva da je nepoznati počinitelj (ili više njih) na protupravan način došao do njegove osobne iskaznice ili fotografije iste i s protupravno stečenim osobnim podacima sklopio ugovor s tele operaterom na njegovo ime te preuzeo telefonski uređaj i broj s kojim se služio, a nije plaćao račune. Slijedi utvrđivanje svih okolnosti navedene prijave. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

U aktivaciji eksplozivne naprave teško ozlijeđen 54-godišnjak

U ponedjeljak 26. listopada 2020. oko 16.35 sati u Lipiku u Ulici Ante Starčevića, 54-godišnjak je prilikom čišćenja uz korito rijeke Pakre aktivirao eksplozivnu napravu uslijed čega je došlo do detonacije i ranjavanja 54-godišnjaka koji je teško ozlijeđen. Slijedi protueksplozijski pregled navedenog područja te policijski očevid i utvrđivanje svih okolnosti navedenog događaja. 

 Dragovoljno predali oružje i streljivo

U ponedjeljak 26. listopada 2020. na području Požege, dva anonimna građanina su predala policijskim službenicima automatsku pušku, dva pištolja  i 271 komad streljiva. Navedena oružja i streljivo je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.