Četvrtak, 10 Prosinac 2020 08:56

Vozilom Toyota rano ujutro naletio na divljač koja je istrčala na cestu

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

U srijedu 9. prosinca 2020. oko 6.40 sati između mjesta Ožegovci i Branešci, 23-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Toyota“, požeških registarskih oznaka udario je u divljač koja je istrčala na kolnik.

Kako bi se izbjegli ovakvi  događaji upozoravamo vozače na maksimalan oprez na cestama pogotovo u jutarnjim i kasnim poslijepodnevnim satima. Također,  upozoravamo vozače na neočekivanu pojavu divljači na cestama izvan naselja, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava na pojavu divljači.

 Sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom, vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara za prekršaj.

Također i vlasnik koji je ostavio životinju bez nadzora na cesti, uz odgovornost za nastalu štetu, odgovara i za prekršaj za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 300,00 kuna.